AcasăACTUALDeducere din impozit pentru salariații cu copii. Suma lunară ar fi de...

Deducere din impozit pentru salariații cu copii. Suma lunară ar fi de doar 10 lei pentru fiecare copil

spot_img

Părinții și angajatorii așteaptă lămuriri din partea Ministerului Finanțelor privind deducerea din impozitul pe salariu pentru părinții cu copii înscriși la creșă, grădiniță, școală sau liceu.

Guvernul a stabilit, prin ordonanță de urgență, că începând din 1 ianuarie, unul dintre părinți poate beneficia de o deducere de 100 de lei din impozitul pe salariu, indiferent de nivelul salariului.

CITEŞTE ŞI: Hidroelectrica anunţă când va trimite primele facturi

Părinții ar putea primi lunar nu 100 de lei, ci de 10 ori mai puțin, spune președintele Federației Naționale a Părinților Edupart, Iulian Cristache:

„A fost un război între unii contabili și ANAF și Ministerul de Finanțe. După cum scrie acolo în lege noi am înțeles că se deduce 100 de lei din venitul impozabil, adică părinții vor lua 100 de lei în fiecare lună. Astăzi așteptăm și o informare de la Ministerul de Finanțe, dar după mai multe discuții cu mai mulți experți se pare că balanța înclină invers. Este vorba de 10 lei pe lună, ceea ce mi se pare o bătaie de joc. Nu știu de ce era nevoie de o schimbare în Codul Fiscal pentru 10 lei pe lună, nu știu cine a fost eminența cenușie de a gândit-o așa.”

Pentru a beneficia de această facilitate, părinții trebuie să prezinte angajatorului o adeverință de la unitatea de învățământ la care este înscris copilul.

Însă, există neclarități privind suma exactă care va fi dedusă din impozit, precum și frecvența cu care adeverința trebuie prezentată angajatorului.

De asemenea, este specificat că această facilitate va beneficia doar unul dintre părinți și se acordă pentru fiecare copil, potrivit europafm.ro.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri