AcasăACTUALDeclaraţie SFIDĂTOARE a directorului CE Oltenia, în urma accidentul de la Cariera...

Declaraţie SFIDĂTOARE a directorului CE Oltenia, în urma accidentul de la Cariera Jilţ Sud: Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport

spot_img

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a oferit primele declarații vis-a-vis de accidentul în care au fost implicați 25 de mineri.

Daniel Burlan și-a exprimat condoleanțele și a oferit noi detalii despre modul în care s-a produs tragedia.

CITEŞTE ŞI: CRAIOVA | Profesorul universitar Mihai Ioana, coordonator al Centrului Regional de Genetică Medicală Dolj, a încetat din viață

„În primul rând condoleanțe pentru foștii noștri salariați. E o tragedie la terminarea unor lucrări efectuate la un utilaj din carieră. Echipa de intervenție s-a deplasat spre sediul sub-unității, într-un mijloc de transport neadecvat, care era destinat pentru transport marfă.

Se pare că la intrarea pe un pod care trecea peste un circuit de bandă de transportare, șoferul vehicului a pierdut controlul.(…)

Cei care cunosc situația știu că în perioade de iarnă aşa sunt drumurile în carieră. Noi le pregătim în vară, dar atunci când sunt precipitații, o perioadă de lună drumurile sunt impracticabile. (…)”, a declarat Daniel Burlan, potrivit puterea.ro.

CITEŞTE ŞI: VIDEO de la accidentul de la cariera din Gorj, imediat după producere. Imagini care vă pot afecta emoţional!

Totodată, Directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan a mai precizat că va lua măsuri.

”Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport. Nu eu le-am dat dispoziție. Există mai multe mijloace de transport pe care le au la dispoziție. Din păcate au ales această soluţie de a se urca toţi în acest mijloc de transport ca să ajungă mai repede la sediu. Nu sunt muncitorii de vină, departe de a da vina pe ei.

Este un eveniment tragic pe care îl cercetăm îl analizăm, vedem care sunt cauzele și care au dus la acest eveniment. Vom face programe să eliminăm toate aceste deficiențe și cauze”, a spus directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.

Reamintim că, accidentul grav a avut loc în localitatea gorjeană Mătăsari. Un vehicul care transporta 25 de muncitori s-a răsturnat. A fost activat planul roșu de intervenție.

Accidentul s-a produs în momentul în care, tancheta care transporta muncitori s-a răsturnat de pe un pod și a căzut în carieră. În urma incidentului, șapte persoane au fost rănite și alte trei au murit.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri