AcasăACTUALDecizie a instanţei: Fostul episcop Cornel Onilă nu poate şterge de pe...

Decizie a instanţei: Fostul episcop Cornel Onilă nu poate şterge de pe internet materialele în care apare în ipostaze compromiţătoare

spot_img

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, nu poate şterge imaginile compromiţătoare de pe internet după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti le-au dat dreptate jurnaliştilor care le-au făcut publice.

- Publicitate -

Fostul episcop Corneliu Onilă a încercat să îi oblige pe jurnaliştii de la safielumina.ro, care au publicat imagini şi articole compromiţătoare cu el, să le şteargă de pe internet, dar nu a reuşit acest lucru nici măcar în instanţă.

Pe 29 iunie, judecătorii Tribunalului Bucureşti i-au respins pe fond fostului ierarh cererea de ştergere a imaginilor şi articolelor, considerând-o „neîntemeiată”. În plus, l-au obligat la plata a 7.422 lei drept cheltuieli de judecată. Decizia intanţei poate fi atacată cu apel în 30 de zile, relatează vremeanoua.ro.


Avocata fostului episcop a solicitat ca numele, imaginea şi alte date personale ale clientului său să nu mai fie folosite în mass-media întrucât acesta a devenit o „persoană fizică” şi are, conform normelor europene, „dreptul de a fi uitat”.

Fostul episcop de Huşi şi mâna sa dreaptă, Sebastian Jitaru, sunt trimişi în judecată pentru abuzuri sexuale asupra unor elevi seminarişti. Câteva secvenţe compromiţătoare cu fostul iararh au fost făcute publice de jurnalişti de la portalul safielumina.ro.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Zeci de maşini au rămas fără numărul de înmatriculare, după furtuna din Craiova


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri