AcasăACTUALDe ce Poliţia Română a luat doar maşini cu 8+1 trepte de...

De ce Poliţia Română a luat doar maşini cu 8+1 trepte de viteză. Explicaţiile MAI

spot_img

Ministerul de Interne va achiziționa 600 de autoturisme BMW pentru Poliția Română, dar licitația este suspectă din cauza uneia dintre specificațiile autovehiculelor. Astfel, s-au calificat doar mașinile care dispun de cutie de viteză automată cu 8+1 trepte.

Câștigătorul licitației pentru cele 600 de autospeciale a fost Automobile Bavaria, firma controlată de Michael Schmidt, prieten cu președintele Klaus Iohannis. Compania a fost singura care a participat la licitație, ceilalți ofertanți fiind eliminați tocmai din cauza detaliului foarte specific al cutiei de viteză automate cu 8+1 trepte.

CITEŞTE ŞI: Restaurantul KFC Slatina ar putea fi funcţional, în trei luni

Automobile Bavaria va primi pentru aceste mașini 98.006.046 de lei, preț fără TVA, iar durata contractului este de doi ani. Jumătate din achiziție este finanțată din bani europeni.

Licitația a ajuns la Parchetul European

Achiziționarea autovehiculelor a stârnit un scandal public, iar europarlamentarul Alin Mituța, membru REPER, a anunțat că a sesizat Parchetul European.

De asemenea, președintele USR, Cătălin Drulă, a explicat cum se poate aranja ca la o licitație să iasă firma pe care o dorește conducerea unei instituții publice.

Doar cu 8+1 trepte polițistul poate folosi stația de emisie-recepție corect

În acest context, Ministerul de Interne a explicat, ca răspuns la o întrebare a deputatului AUR Claudiu Târziu de ce a ales totuși autovehicule cu cutie automată cu 8+1 trepte.

CITEŞTE ŞI: Reţea de piste de biciclete, cu fonduri europene, în Caracal şi alte şapte localităţi învecinate

„La elaborarea de către specialiștii IGPR a caracteristicilor pentru cutia de viteze s-au avut în vedere cerințe minimale (minim 8+1 trepte) în considerarea performanței acesteia, nefiind determinate exclusiv pentru o anumită marcă de autoturism.

De asemenea, cutia de viteze automată permite polițistului desfășurarea altor activități operative, în timpul conducerii, respectiv utilizarea stației de emisie-recepție și comanda semnalelor acustice și luminoase”, susține Ministerul de Interne.

Instituția mai susține că, totodată, doar cutia de viteze 8+1 rapoarte ar duce la o economie mai mare de carburant și o limitare a pierderii puterii motorului, aceasta menținând motorul în plaja de turație optimă, ceea ce se poate traduce prin realizarea unui consum redus.

Articolul complet, în PRESShub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri