AcasăACTUALDe ce carantina de noapte se aplică doar în cazul persoanelor nevaccinate....

De ce carantina de noapte se aplică doar în cazul persoanelor nevaccinate. Explicația medicului Valeriu Gheorghiță

spot_img

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat, marți, de ce carantina de noapte se aplică doar pentru nevaccinați și de ce în cazul celei de weekend sunt exceptate doar persoanele vaccinate, în condițiile în care certificatul verde se emite inclusiv pentru persoanele testate sau trecute prin boală. 

Medicul a precizat că explicația este de ordin practic.

„Dacă eu vreau să ies astăzi din casă ar însemna că trebuie să am un test făcut și negativ. Nu toată lumea are un test făcut în ultimele 48 sau 72 de ore ca să iasă din casă. Sigur că din punct de vedere epidemiologic, al riscului de răspândire a bolii, o persoană care este vaccinată cu schema completă și are cel puțin 10 zile de la a doua doză, la fel ca o persoană care este trecută prin boală, la fel ca o persoană care e testată negativ reprezintă un risc scăzut de infectare. Practic, însă, este foarte greu să aplici această prevedere cu un test negativ pentru că nu toată lumea își face test din 3 în 3 zile ca să poată să iasă din casă”, a explicat Ghoerghiță.

CITEȘTE ȘI: Certificate de vaccinare false, comercializate prin aplicaţia Telegram. „Documentul”, eliberat în 24 de ore

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri