AcasăTECHDe câte feluri sunt sistemele CRM și care este rolul lor în...

De câte feluri sunt sistemele CRM și care este rolul lor în cadrul unei companii?

spot_img

La ora actuală cel mai fierbinte subiect când vine vorba de strategii de marketing sunt sistemele CRM – Customer Relationship Management. CRM-urile au la bază un concept foarte complex care joacă un rol esențial în optimizarea unei strategii de marketing și maximizarea rezultatelor obținute de o companie în relație cu clienții săi.

În țara noastră, la ora actuală, singurul sistem CRM pentru agențiile de marketing este Publyo CRM, un sistem dezvoltat de Oblyo Digital Agency în parteneriat cu Weboratory Capital și care schimbă regulile jocului pentru agenții de marketing care doresc să construiască strategii eficiente, cu un minim de efort.

Fiind și singurul, Publyo poate fi tratat și ca un studiu de caz pentru specialiștii care doresc să descopere pe cont propiru care este importanța sistemelor CRM în domeniul digital marketingului în anul 2022 și care urmăresc să obțină rezultate mai bune, cu mai puțin efort.

Cel mai des întâlnite tipuri de sisteme CRM

Există multe tipuri diferite de sisteme CRM. Cu toate acestea, majoritatea lor se concentrează pe una din categoriile mari și cuprinzătoare de mai jos. Astfel, putem avea de-a face cu un sistem CRM de felul următor:

  • Operațional. CRM operațional se bazează de obicei pe una dintre următoarele trei tipuri de operațiuni: marketing, vânzări sau service. CRM-ul operațional este un instrument important pentru captarea interesului potențialilor clienți deoarece se ocupă cu ordonarea și prelucrarea datelor clienților anteriori în vederea obținerii unor clienți noi. Aceste date sunt preluate din campaniile anterioare de marketing, achizițiile din trecut și satisfacția exprimată de clienții deja existenți. Software-ul CRM urmărește, de asemenea, să automatizeze aceste procese pentru a crea o experiență mai bună atât pentru companii, cât și pentru clienții lor. Datorită concentrării sale asupra eficienței, CRM-ul operațional este se potrivește perfect companiilor cu un ciclu de vânzări mai scurt și vânzări repetate, ridicate, cum ar fi comerțul electronic sau comerțul cu amănuntul, afaceri de tip business – consumator.
  • Analitic. Funcția principală a CRM-ul analitic este aceea de a analiza datele clienților, astfel încât conducerea unei companii să poată înțelege mai bine tendințele pieței și dorințele și nevoile specifice ale clienților săi. Scopul CRM-ului analitic este de a îmbunătăți satisfacția clienților. CRM-ul analitic folosește frecvent extragerea de date și recunoașterea modelelor pentru a-și îndeplini sarcinile. Acest tip de CRM funcționează bine pentru companiile de pe piețe cu prețuri mai mari, cu multă concurență.
  • Colaborativ. CRM-ul colaborativ este acel tip de CRM folosit de companiile care împărtășesc informațiile clienților lor cu alte companii. Prin gruparea datelor lor, anumite companii sunt capabile să creeze o experiență mai satisfăcătoare pentru clienții lor, obținând date la care altfel nu le-ar fi avut acces. Acest tip de CRM se potrivește cel mai bine pentru piețele în care inovația și dezvoltarea de noi produse sunt esențiale pentru o campanie de succes, deoarece datele suplimentare creează imagini foarte detaliate cu privire la elementele la care consumatorii răspund în prezent.

Cine are nevoie de un sistem CRM?

CRM-urile sunt niște instrumente excelent care permit companiilor să maximizeze nu numai satisfacția clienților lor, ci și eficiența cu care operează, precum și profiturile. CRM-urile vin într-o mare varietate de sisteme și aplicații, ceea ce le permite să fie modificate astfel încât să se potrivească practic oricărui tip de afacere.

Aproape orice afacere poate beneficia de un software CRM bine pus la punct și este mult mai bine să începi să utilizezi un sistem CRM pentru afacerea ta înainte ca acest lucru să devină absolut necesar.

Este important ca fiecare companie să ia în considerare operațiunile și procesul de vânzare atunci când se gândește la ce soluție CRM să folosească: Ce informații despre clienți sunt relevante pentru procesul său de vânzări? De câte ori contactează de obicei un client înainte ca acesta să cumpere? Cât de importantă este repetarea unei acțiuni specifice? etc.

În calitate de proprietar de afaceri, neexplorarea opțiunilor posibile cu ajutorul unui sistem CRM ar putea putea reprezenta o greșeală imensă, cu consecințe grave pe termen lung.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri