AcasăACTUALDe când s-ar putea efectua operații pe cord deschis la Craiova

De când s-ar putea efectua operații pe cord deschis la Craiova

spot_img

Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, Eugen Georgescu, a precizat că ridicarea stării de alertă înseamnă, pentru instituția pe care o conduce, reluarea unor obiective stagnate la începutul pandemiei Covid. 

- Publicitate -

Managerul a menționat că pe lângă acțiunile de reabilitare a anumitor etaje ale spitalului, se vor relua demersurile pentru Clinica de Chirurgie Cardiovasculară.

„Încetarea stării de alertă înseamnă, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, reluarea lucrărilor de reabilitarea a etajelor doi și trei, lucrări care au fost întrerupte în anul 2020. Aceste reparații se fac cu sprijinul Consiliului Județean Dolj, instituție cu sprijinul căreia vom reabilita și stația de sterilizare a unității medicale”, a explicat Georgescu.


Valoarea estimată a reparaţiilor curente de la etajul trei al SJU Craiova este de 2.253.174 de lei, fără TVA. Ofertele constructorilor sunt aşteptate până la sfârşitul lunii martie.

În privința stației de sterilizare, CJ Dolj a semnat contractul de lucrări. Astfel, în maxim 12 luni secţia va fi complet renovată, investiția fiind de 168.000 de euro, cu TVA.

Totodată, sunt speranțe, referitor la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară, ca ea să devină funcțională de la 1 aprilie.


„Consiliul Județean Dolj a alocat fiondurile necesare și pentru aparatura necesară Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară. Este vorba despre 1.750.000 de lei. Avem aparatură, avem personal și sperăm, cu sprijinul Ministerului Sănătății, acum că nu mai suntem în stare de alertă, ca această unitate să devină funcțională începând cu data de 1 aprilie, anul acesta”, a conchis directorul SCJU Craiova.

CITEȘTE ȘI: Furnizorii de energie și gaze, amenzi de aproape 3 milioane de lei, în două luni

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri