AcasăECONOMIECum vor fi alocate ajutoarele financiare pentru energie

Cum vor fi alocate ajutoarele financiare pentru energie

spot_img

Ajutoarele pentru energie sunt bani care vin din fonduri europene, bani care vor viza asigurarea acestui sprijin pentru plata energiei, a termiei, a lemnelor de foc, pe lunile noiembrie-martie, precizează premierul Nicolae Ciucă.

„Despre ajutoarele pentru susținerea cetățenilor vulnerabili în plata cheltuielilor pentru energie, sunt măsuri care au fost anunțate de ministrul Boloș, banii sunt din acei 10% din fondul de coeziune, decizie luată la nivelul UE, pentru a se asigura protecția cetățenilor vulnerabili, combaterea sărăciei energetice și asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri”, spune Nicolae Ciucă, potrivit Mediafax.

Premierul afirmă că valoarea nominală, specifică acestui procent de 10%, este de 2,1 miliarde de euro.

„Din această sumă, o componentă va fi alocată pentru sprijinirea populației vulnerabile și la nivelul ministerului Investițiilor se lucrează la formula tehnică. Discutăm de aproximativ 800 sau 900 de miliarde de euro. Deci sunt bani care vin din fonduri europene, sunt bani care vor viza asigurarea acestui sprijin pentru plata energiei, a termiei, a lemnelor de foc, pe lunile noiembrie-martie și ca atare discutăm de două calupuri, pentru noiembrie 2022- martie 2023 și noiembrie 2023-martie 2024. Ele vor fi asigurate în sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, pentru această iarnă iar pentru iarna viitoare, în luna septembrie”, încheie Ciucă.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, menționa miercuri seara, după ședința BPN, că românii vulnerabili vor primi ajutor pentru energie în valoare de 700 de lei.

CITEȘTE ȘI: Întâlnire pe tema Spitalului Regional Craiova | Proiectantul a dat asigurări că va respecta termenul de predare a documentației

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri