AcasăACTUALCum va fi vremea în primele două săptămâni din februarie

Cum va fi vremea în primele două săptămâni din februarie

spot_img

Vremea se va răci treptat, după data de 7 februarie, potrivit prognozei pentru perioada 31 ianuarie-13 febuarie, emisă luni de meteorologi. 

- Publicitate -

Prognoza meteo este următoarea:

Banat


În prima săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va avea variații în general între 3 și 7 grade, iar a minimelor între -5 și 1 grad. În cea de a doua, se va răci trepat, de la o medie a maximelor termice de 6…7 grade, iar a minimelor apropiată de 0 grade, până în jurul a 4 grade media maximelor și -5…-4 grade a minimelor.Temporar vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

Crișana

Până la începutul celei de a doua săptămâni media temperaturilor pe întreaga regiune va avea valori între 1 și 6 grade, în cazul maximelor și între -6 și 0 grade, în cazul minimelor. În zilele următoare vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că la final temperaturile maxime vor fi în medie de 2…3 grade, iar cele minime de -6…-5 grade. Precipitații, în general slabe cantitativ, vor fi posibile aproape în fiecare zi.


Transilvania

În tot intervalul de prognoză media temperaturilor maxime se va menține apropiată de pragul înghețului, iar a temperaturilor minime va avea variații, în general, între -9 și -4 grade. Aproape zilnic vor fi precipitații în general slabe cantitativ.

Maramureș

Până la începutul celei de a doua săptămâni de prognoză, media temperaturilor maxime va fi în general în creștere și va atinge valori în jurul a 3 grade, iar a temperaturilor minime va avea variații între -8 și -2 grade. În zilele care vor urma, se va răci ușor și treptat, astfel că media maximelor se va apropia de 0 grade spre finalul intervalului, iar a minimelor va coborî sub -6 grade.

Moldova

În tot intervalul de prognoză media temperaturilor maxime nu va avea variații importante și se va situa, în general, între 3 și 5 grade. Minimele termice se vor menține în general sub pragul de îngheț, iar media lor va fi, în general, între -6 și -2 grade. Temporar vor fi precipitații aproape zilnic și în general slabe cantitativ.

Dobrogea

În cea mai mare parte a intervalului valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal în această perioadă. Media maximelor termice va avea variații, în general, între 5 și 7 grade, iar a minimelor între -3 și 1 grad. Probabilitatea de precipitații va fi mai mare în data de 1 februarie și în intervalul 5 – 7 februarie.

Muntenia

Valorile termice vor fi, în general, mai ridicate decât ar fi normal la sfârșitul lunii ianuarie și la începutul lunii februarie. Maximele termice vor avea o medie cuprinsă între 4 și 9 grade, iar minimele termice, una ce se va situa între -6 și -1 grad. Precipitații slabe vor fi posibile trecător și pe arii restrânse, în data de 1 februarie și, din nou, începând cu data de 5 februarie.

Oltenia

În cea mai mare parte a intervalului de prognoză valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 și 8 grade, iar a minimelor între -5 și 0 grade. Precipitații slabe vor fi pe suprafețe mici, cu o probabilitate mai mare între 5 și 7 februarie.

La munte

În tot intervalul de prognoză valorile de temperatură se vor menține preponderent negative. Media maximelor termice se va afla între -7 și -1 grad, iar a minimelor între -12 și -6 grade. Temporar va ninge în fiecare zi.

CITEȘTE ȘI: Carantină timp de 5 zile pentru cei care intră în România fără certificat verde de vaccinat

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri