AcasăEDUCAŢIECum te pregăteşti pentru o carieră de succes încă de pe băncile...

Cum te pregăteşti pentru o carieră de succes încă de pe băncile școlii

spot_img

Oricare ar fi domeniul ales pentru a-ţi croi un viitor profesional, construirea unei cariere de succes începe încă de pe băncile şcolii. Deşi programa şcolară a rămas, în cea mai mare parte, aceeaşi de mulţi ani, elevii au acum acces la tot mai multe programe menite să le descopere aptitudinile.

 

În ultimii ani, putem observa cu toţii cum părţi importante ale sistemului de învăţământ din țările occidentale îşi fac loc şi în cel românesc. De la introducerea programelor create special pentru a ajuta la identificarea aptitudinilor copilului, până la crearea de spaţii de lucru şi de cazare moderne, toate reprezintă paşi importanţi în evoluţia sistemului de învăţământ românesc.

 

Unul din principalele lipsuri pe care cu toţii le-am simţit în trecut pe băncile şcolii este orientarea sistemului către nevoile de identificare şi dezvoltare ale aptitudinilor fiecărui elev. Din fericire, acest lucru nu a fost trecut cu vederea şi iată că există acum tot mai multe persoane dornice să contribuie la schimbare.

 

Aceste diferenţe benefice sunt realizate de cadrele didactice, de personalul auxiliar, inclusiv de către companiile ce dezvoltă diferite programe educaţionale şi dezvoltatorii imobiliari precum Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property. Astfel, toate aceste demersuri contribuie semnificativ la îmbunătăţirea experienţei trăite de studenți în drumul lor către o carieră de succes.

Indiferent de vârstă, odată ajuns pe băncile şcolii, copilul poate începe să îşi descopere aptitudinile, să le dezvolte şi să identifice care sunt domeniile de interes pentru viitorul său profesional.

 

Iată care sunt câteva din lucrurile simple ce pot contribui semnificativ la construirea succesului profesional:

Îţi alegi corect locul de cazare

Locul în care alegi să trăieşti este un factor important în construirea şi consolidarea personalităţii tale. Alegerea unui cămin altfel, care este la nivelul cerințelor UE, este un pas important pentru a fi un absolvent la standarde europene.

 

Într-un astfel de mediu creativ, deschis cunoașterii și experimentarii, într-o comunitate multiculturală care promovează inițiativa personală, înţelegerea, respectul şi prietenia, aşa cum găsești în complexul studenţesc West Gate Studios, te formezi încă de pe băncile şcolii pentru a fi un angajat valoros sau să ai propriul business.

Investești timp şi resurse în lucrurile importante

Indiferent care este domeniul de activitate pe care ţi l-ai ales, fie că vei fi un antreprenor sau angajat, important este să te pregăteşti din timp pentru asta. Învață cât mai multe despre conceptele care definesc businessul viitorului, pentru a ști cum să alegi un loc de muncă potrivit pentru dezvoltarea ta profesională și umană. Dincolo de facultatea pe care o vei urma în scopul pregătirii profesionale, există mult mai multe aspecte ce pot fi învăţate în timpul liber.

 

Deoarece locul în care lucrăm are o mare influenţă asupra performanţelor profesionale şi nu numai, de câţiva ani se acordă o atenţie deosebită acestuia. Astfel, tot mai multe companii aleg zone de birouri de mari dimensiuni, cu zone special amenajate pentru relaxarea oamenilor, ce încurajează la interacţiune şi, implicit, ajută la crearea unei strânse legături personale, nu doar profesionale.

Eşti mereu în contact cu realitatea

Pentru ca visele să devină realitate, acestea trebuie să aibă mereu o bază solidă. Un om corect informat îşi poate construi visele necesare pentru plănuirea carierei sale profesionale, transformându-le în realitate. Pentru asta este nevoie să îţi setezi așteptări realiste, urmărind dinamica pieței muncii și autoevaluându-te corect și constant. Doar aşa vei şti mereu care este poziţia ta reală în piaţă, putând astfel să îţi dezvolți aptitudinile şi să lucrezi constant la dezvoltarea ta personală şi profesională.

 

Cu toţii ne dorim o carieră impresionantă, cu rezultate fulminante, însă diferența dintre vis şi realitate o face efortul pe care fiecare dintre noi îl depunem pentru a obţine ceea ce ne propunem. 

 

Sursa foto: Shutterstock

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri