AcasăACTUALCum sunt ținuți din scurt, cu împuterniciri pe perioade scurte, șefii structurilor...

Cum sunt ținuți din scurt, cu împuterniciri pe perioade scurte, șefii structurilor de forță din Ministerul de Interne

spot_img

Peste 1.300 de șefi din structurile Ministerului de Interne ocupă funcția prin împuternicire, adică sunt numiți direct de șefi sau ministru, nu ca urmare a unui concurs. Cele mai notorii situații sunt în Poliția Română, condusă în ultimii ani aproape exclusiv de interimari. 16% din șefii de inspectorate, servicii sau birouri din Poliție sunt interimari.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) anunțau în urmă cu o lună reținerea pentru 24 de ore a unuia dintre cei mai cunoscuți oameni din Poliția Română. Comisarul de poliție Ion-Mircea Rus, șef al Poliției Cluj, a fost încătușat de anchetatori pentru o împuternicire presupus ilegală. Numele nu este o coincidență: este nepotul fostului ministru de Interne Ioan Rus.

CITEŞTE ŞI: Președintele CJ, Marius Oprescu, reconfirmat la șefia PSD Olt

Citește și: Un membru al trupelor de elită din SRI, protagonist al încăierării din Alexandru. Cine este el şi ce-l mână în luptă

Alături de alți colegi, comisarul șef l-ar fi împuternicit în funcția de șef al Poliției Dej pe comisarul șef Elek Marton pentru a treia oară consecutiv, în condițiile în care legea permite maximum două împuterniciri consecutive ale aceleiași persoane, a câte șase luni.

Continuarea, în PRESShub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri