AcasăACTUALCum se vor calcula facturile românilor la energie. Decizii de ultimă oră...

Cum se vor calcula facturile românilor la energie. Decizii de ultimă oră luate de Coaliţie

spot_img

Răsturnare de situaţie în coaliţia de guvernare. După ce inițial s-a opus, PNL este de acord ca facturile la consumul actual şi nu la cel din 2021.

După discuțiile pe care le-au avut cu specialiştii în domeniu, liberalii au ajuns la concluzia că într-adevăr poate fi pus în practică algoritmul de calcul al consumului de energie electrică la preţul lunii curente şi nu la cel din 2021, aşa cum prevede în momentul de faţă Ordonanţa de Urgenţă 27.

În ultima perioadă zeci de mii de români au primit facturi cu sume uriașe la curent.

„Nu am luat o decizie, dar acest aspect va fi stabilit în cadrul dezbaterilor parlamentare. Noi suntem deschiși la discuții și nu spunem nu niciunei variante”, da declarat purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, potrivit Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Senator PNL, după majorarea salariilor demnitarilor: Să învățăm să fim bogați și cinstiți

Poziția lui Stroe vine după ce social-democrații au anunțat că depun un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât plafonarea prețurilor la energie să se raporteze la consumul curent și nu la 2021:

„PSD va depune un amendament în Parlament pentru modificarea OUG 119/2022, astfel încât persoanele care își reduc consumul curent de energie electrică să poată beneficia de prețuri plafonate. Amendamentul PSD prevede ca pragurile maxime de consum pentru care se acordă compensări, respectiv de 100 și 300 kWh/lună, să se raporteze la consumul curent și nu la media lunară din anul 2021, cum este forma actuală a OUG 119/2022”, potrivit unui comunicat de presă.

PSD arată că o astfel de modificare a legii va stimula cetățenii să facă economie la energie electrică, ceea ce va sprijini efortul României de a-și reduce consumul național cu 10%, conform obiectivelor stabilite de Comisia Europeană, potrivit antena3.ro.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri