AcasăACTUALCui aparțin firmele de consultanță care s-au îmbogățit din actele pentru proiecte...

Cui aparțin firmele de consultanță care s-au îmbogățit din actele pentru proiecte PNRR

spot_img

Până în septembrie 2022, 87 milioane de lei au fost împărțite de zeci de primării la câteva firme de consultanță care promit accesarea de fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Afaceriști transpartinici sau foști oameni politici, un fost șef de cabinet al lui Relu Fenechiu, sau un inculpat trimis în judecată pentru luare de mită se regăsesc printre experții în fondurie europene plătiți din bugetele locale.

De cele mai multe ori, societățile au un singur angajat, iar profitul raportat la ministerul de Finanațe este apropiat de cifra de afaceri. Asta înseamnă probabil că acești consultanți au documentație standard, pe care o completează în funcție de beneficiar. Pentru această muncă sunt plătiți între 5.000 și 130.000 de lei pentru fiecare contract. Dar, cine sunt specialiștii?
Pe primul loc în topul firmelor de consultanță care au încheiat contracte de achiziții directe cu primăriile din țară se situează IfconsMedia SRL. Societatea din București a avut anul trecut o cifră de afaceri de 3,7 milioane de lei și un profit de 2,9 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Blue Air face precizări privind rambursarea banilor pe bilete. „Totul depinde de reluarea zborurilor și de sprijinul autorităților”

Firma este condusă de Radu Viorel Dornean și Constanța Luiza Lazăr. Potrivit buletin.de, numele lui apare în controversata hotărâre a Consiliului General București care a dat undă verde Primăriei București să plătească 50 de milioane de EURO pentru 4.6 hectare de teren din Parcul Verdi și care a fost ulterior suspendată. Radu Dornean era, alături de Dragoș Săvulescu, fostul patron Dinamo, unul dintre proprietarii terenului.

Valoarea contractelor de consultanță cu instituțiile publice semnate de IfconsMedia în vederea implementării PNRR este de 4.667.000 de lei. Cele mai multe dintre ele sunt în sumă fixă de 135.000 de lei, contractele fiind achiziționate prin procedură directă. Orașul Otopeni, primăria Sectorului 5 și Consiliul Județean Prahova apar a fi cele mai frecvente instituții care au plătit consultanța.

Articolul complet, în PressHub

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri