AcasăACTUALCu maşina la mare în Bulgaria sau Grecia? Atenţie la drumul judeţean...

Cu maşina la mare în Bulgaria sau Grecia? Atenţie la drumul judeţean de pământ din judeţul Giurgiu pe care vă direcţionează GPS-ul (VIDEO)

spot_img

Sute de turişti care, în acestă vară, au revenit de pe litoralul bulgăresc sau din Grecia prin Vama Giurgiu au fost direcţionaţi de sistemele de navigaţie pe drumul judeţean DJ 504, un drum de pământ care pleacă din localitatea Putineiu, judeţul Giurgiu, până la limita cu judeţul Teleorman.

Mulţi dintre turişti, speriaţi de drumul judeţean de pământ care trece printr-un câmp, au ales să revină în municipiul Giurgiu, aproximativ 20 de kilometri, pentru a schimba traseul pe drumul naţional DN 58, spre Alexandria (Teleorman).

@reporter_24.info DJ 504 Putineiu (Giurgiu) – limita Jud. Teleorman, drum de pământ – de evitat #reporter24info ♬ Oh No – Kreepa

Situaţia se repetă an de an, în sezonul estival, iar mulţi dintre turişti au scris pe forumuri şi pe site-urile de socializare mesaje de avertizare cu privire la acest traseu.


„E o porțiune de vreo 4 km neasfaltat la granița dintre județele Teleorman și Giurgiu.În urma ploilor din ultimele săptămâni nu recomand acea variantă,deoarece porțiunea neasfaltată este în mijlocul unui câmp”, scrie o persoană pe forumul softpedia.com.

De fapt, este vorba de aproximativ 12 kilometri de drum de pământ.

CITEŞTE ŞI: Cancelarul german Olaf Scholz spune că România îndeplinește toate cerințele pentru aderarea la Spaţiul Schengen, alături de Bulgaria și Croaţia


Reporter 24 a contactat instituţia care administrează acest drum pentru a afla dacă, în viitor, există vreun proiect de asfaltare.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat că modernizarea acestui drum va fi finanţată prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, bugetul fiind deja asigurat.

„Lucrarea de 36 de milioane de lei care  acoperă cei 12 kilometri de drum nemodernizat între judeţul Teleorman şi intravilanul localităţii Putineiu va fi finanţată prin Programul Naţional „Anghel Saligny”. Încă nu am semnat contractul, dar a apărut ordinul, figurează lucrarea acolo. Pregătim licitaţia pentru această perioadă care, oricum, include sezonul rece în care nu se lucrează. Sperăm ca în primăvară, dacă n-avem nicio contestaţie să începem lucrările la modernizare”, a declarat Beianu.

În timpul iernii, acest tronson de drum este închis traficului rutier.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri