AcasăACTUALCriză de oxigen în spitalele din Ucraina. Avertismentul OMS

Criză de oxigen în spitalele din Ucraina. Avertismentul OMS

spot_img

Spitalele din Ucraina se confruntă cu o penurie de oxigen, cel puţin 2.000 de pacienţi având nevoie de acesta pentru a supravieţui, au avertizat lideri ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

- Publicitate -

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nivelul de aprovizionare cu oxigen în spitalele din Ucraina este periculos de scăzut din cauza conflictului, scrie România Tv.

Potrivit lui Tedros, aceste niveluri scăzute vor avea un impact asupra capacităţii medicilor de a trata pacienţii cu COVID-19. ”Lipsa critică de oxigen va avea un impact asupra capacităţii de a trata pacienţii cu COVID-19 şi multe alte afecţiuni”, a spus el. Responsabilul a menţionat faptul că trei mari fabrici de oxigen s-au închis în ţară. ”Cel puţin trei producători majori de oxigen din Ucraina s-au închis acum şi căutăm modalităţi de a obţine oxigen din ţări vecine şi modalităţi de a-l livra în siguranţă acolo unde este nevoie”, a spus el.


Mesajul său a fost reluat de Michael Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii, care a declarat în cadrul conferinţei că peste 2.000 de persoane bolnave de COVID-19 se află în prezent sub asistenţă cu oxigen în spitalele din Ucraina.

”Cred că estimarea de săptămâna trecută a fost că în Ucraina erau cel puţin 2.000 de persoane sub oxigen pentru COVID-19”, a spus el. ”Asta înseamnă 2.000 de persoane care au nevoie de oxigen pentru a supravieţui, acest număr nu s-a schimbat”.

De fapt, a spus el, acest număr a crescut, deoarece avem oameni cu răni şi oameni care sunt supuşi unei intervenţii chirurgicale şi au nevoie de oxigen.


”Avem copii cu pneumonie infantilă, avem femei cu dificultăţi în timpul travaliului. Deci, oxigenul nu este salvator doar pentru COVID-19, oxigenul este salvator de vieţi, punct”, a insistat responsabilul OMS, subliniind că pacienţii nu pot fi puşi pe o listă de aşteptare pentru oxigen, ci au nevoie de el chiar acum.

CITEȘTE ȘI: Patru copii refugiați, cazați la o pensiune, transportați la spital cu viroză respiratorie

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri