AcasăEDUCAŢIECriteriile de acordare a burselor școlare au fost publicate în Monitorul Oficial....

Criteriile de acordare a burselor școlare au fost publicate în Monitorul Oficial. Ce modificări au fost efectuate

spot_img

Ministerul Educaţiei a publicat în Monitorul Oficial ordinul care prevede noile criterii de acordare a burselor pentru elevi în anul şcolar 2022-2023.

Potrivit ordinului de ministru care reglementează condiţiile de acordare a burselor, elevii de clasa a V-a nu vor mai beneficia de burse de merit. Aceasta se acorda până acum pe baza mediei din semestrul al II-lea, însă anul acesta anul școlar este împărțit altfel, pe module, nu pe semestre. Din această cauză, bursa de merit este acordată doar elevilor din clasele VI-XII, din școlile de stat, prevede ordinul ministrului Educației, potrivit edupedu.ro. 

Şi elevii de liceu din mediul rural care învaţă în altă localitate îşi pierd bursele sociale anul acesta. Reprezentanții Ministerului Educației ar fi invocat lipsa banilor.


În urmă cu câteva zile, Consiliul Național al Elevilor a acuzat Ministerul Educației că nu a transmis public modificările criteriilor de acordare a burselor și a semnalat că se produce o inechitate pentru elevii care nu mai beneficiază de bursă socială dacă învață într-o altă localitate față de cea de domiciliu.

De asemenea, şi Avocatul Poporului critică eliminarea burselor sociale acordate elevilor de liceu din mediul rural care învaţă în altă localitate.

„Decizia de a elimina această categorie de burse sociale este pe cât de surprinzătoare pe atât de nedreaptă, având în vedere că ea afectează elevii din mediul rural care sunt nevoiți să meargă în altă localitate la liceu, pentru că nu au în cea de domiciliu o astfel de instituție de învățământ. Mai mult, ea a nu fost anunțată public de Ministerul Educației, astfel cum acesta avea obligația legală potrivit dispozițiilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată”, a transmis Avocatul Poporului într-un comunicat de presă.


CITEȘTE ȘI: Verificări de amploare în mai multe școli, după ce sute de elevi au primit cornuri mucegăite

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri