AcasăECONOMIECrește valoarea tichetelor de masă și de creșă. De când vor fi...

Crește valoarea tichetelor de masă și de creșă. De când vor fi majorate

spot_img

Valoarea tichetelor de masă și de creșă va crește cu 8, respectiv 10 lei. Ordinul comun al Ministerului Muncii și cel al Finanțelor au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului comun, valoarea tichetului de masă este stabilită pentru semestrul II din acest an, începând cu octombrie 2021, scrie realitatea.net.

,,Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși cuantumul de 20,09 lei”, se arată în Ordin.
În document se mai precizează că valoarea se va aplica și în februarie și martie 2022.

Conform legii, valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din 6 luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019, și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru.

Tichetele de creșă reprezintă avantaje salariale, sunt impozabile, dar nu se cuprind în baza de impozitare lunară a contribuțiilor sociale obligatori.

CITEȘTE ȘI: Companii din sectorul energetic, amendate de Protecția Consumatorului. „De când au început să crească facturile, am primit foarte multe reclamaţii”

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri