AcasăACTUALCRAIOVA: Dezinsecție aeriană anunțată vineri și sâmbătă

CRAIOVA: Dezinsecție aeriană anunțată vineri și sâmbătă

spot_img

O nouă etapă a dezinsecției pe domeniul public, intervenție ce se va realiza prin pulverizare aeriană, dimineața, în intervalul orar 06.00-11.00, va avea loc în perioada 20-21 mai, anunță reprezentanții Salubritate Craiova.   

- Publicitate -

Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului.

Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de aproape 800 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente.


Lucrările de dezinsecție pentru combaterea insectelor dăunătoare se vor face prin pulverizare prin sistem ULV. Se va folosi pentru dezinsecție substanța din grupa a III-a de toxicitate Solfac Trio EC140 NF, avizată de către Ministerul Sănătății.

„Reamintim apicultorilor că, în intervalul menționat, trebuie să ia măsurile necesare pentru protejarea albinelor”, anunță Salubritate Craiova.

Dezinsecția aeriană programată pentru perioada 16-17 mai a fost anulată din cauza avertizărilor meteorologice.


CITEȘTE ȘI: A fost semnat contractul pentru sistemul informatic național în care vor fi incluși toți copiii aflați în situații de risc

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri