AcasăACTUAL„Craiova Curată”, proiect derulat pentru conștientizarea importanței colectării selective a deșeurilor

„Craiova Curată”, proiect derulat pentru conștientizarea importanței colectării selective a deșeurilor

spot_img
- Publicitate -

Asociația Junior Chamber International Craiova – JCI Craiova, în parteneriat cu asociația HEROES, Departamentul de Fizică – Facultatea de Stiințe de la Universitatea din Craiova, Baroul Dolj, ADI ECODOLJ și SC Salubritate Craiova SRL implementează, începând cu luna martie a acestui an, până în august, proiectul „Craiova Curată”, al cărui scop este îmbunătățirea gradului colectării selective în municipiul Craiova. 

În cadrul proiectului, au fost organizate proiecții de film în aer liber având ca tematică protecția mediului, sesiuni de dezbateri pe teme de mediu, sesiuni de dialog comunitar, competiții de idei de îmbunătățire a gradului de colectare selectivă – #GreenHackathon, o cercetare cu privire la motivația cetățenilor din Craiova referitoare la importanța colectării selective a deșeurilor, precum și ateliere STEM și ecoresponsabilitate, activități care se vor finaliza prin desfășurarea unei competiții #BoatPet cu plute din PETuri construite de către elevi de la liceele craiovene.


Având în vedere rata foarte scăzută de reciclare existentă în prezent la nivel național, de aproximativ 14%, dar și cantitatea extrem de ridicată de deșeuri care ajunge în continuare la depozitele de deșeuri, contrar angajamentelor asumate de țara noastră și țintelor stabilite în UE, obiectivele proiectului „Craiova Curată” sunt educarea comportamentului ecologic/de reciclare în rândul tinerilor prin implicarea a 1000 de tineri în patru activități pe teme de reciclare, no waste, educație ecologica, stil de viață sănătos, precum și stimularea dialogului/parteneriatului între actorii relevanți din comunitate și cetățeni în ceea ce privește reciclarea prin organizarea de activități de tipul cafenea publică, sesiuni de instruire, dialog comunitar.

„Educarea cetățenilor vine ca o completare a demersurilor realizate de către autorități în directia îmbunătățirii infrastructurii de colectare selectivă a deșeurilor municipale. Proiectul “Craiova Curată” abordează ideea de green city tratând problema educației cetățenilor cu privire la reciclare și îmbunătățirea gradului de colectare separată a deșeurilor. Desigur, chiar dacă producem anual, pe cap de locuitor, una dintre cele mai mici cantități medii de deșeuri din Uniunea Europeană, undeva, pe parcurs, balanța se schimbă în ceea ce privește rata de reciclare. Astfel, prin abordarea integrată a mai multor tipuri de activități de educație în privința gestionării eficiente a deșeurilor, ne dorim să schimbăm povestea”, a declarat Iulian Tănase, inițiator proiect Craiova Curată.

Proiectul Craiova Cuarată este finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Vâlcea.


CITEȘTE ȘI: Ajutorul de 700 de lei dat pensionarilor nu afectează plafonul de compensare a prețului medicamentelor

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri