AcasăACTUALCRAIOVA: Complexul sportiv construit în locul Stadionului Tineretului, în faza de proiectare....

CRAIOVA: Complexul sportiv construit în locul Stadionului Tineretului, în faza de proiectare. A fost semnat contractul

spot_img

Etapa de proiectare a complexului sportiv multifuncțional, ce va fi construit pe actualul amplasament al Stadionului Tineretului din Craiova, va începe în perioada imediat următoare, joi fiind semnat contractul între Consiliul Județean Dolj și asocierea de firme care va presta acest serviciu.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a precizat că sala multifuncțională va avea o capacitate de aproape 7.000 de spectatori.

Complexul sportiv va avea o arenă de atletism și un velodrom, iar aici urmează a se desfășura competiții sportive internaționale  de atletism și ciclism.

„ Joi, am semnat contractul cu asocierea de firme care a câștigat licitația pentru servicii de proiectare, asistență tehnică și realizarea tuturor procedurile necesare pentru obținerea autorizației de construire a acestui obiectiv de investiții. Ne dorim să realizăm o sală multifunctională, având capacitatea de aproape 7.000 de spectatori, care să cuprindă arena de atletism și velodrom, omologată pentru competiții internaționale. Cerințele proiectării și execuției acestei săli sunt condiționate de omologarea acesteia in vederea desfășurarii de competiții internaționale pentru atletism și ciclism”, a menționat Cosmin Vasile.

CITEȘTE ȘI: FOTO | Continuă lucrările de reabilitare a Conacului Neamţu din Olari, judeţul Olt. Monument arhitectural cu o interesantă istorie

Acesta a mai anunțat că sala va permite organizarea de competiții și pentru alte sporturi precum volei, baschet, handbal, fotbal de sală, dar și box, scrimă, gimnastică, tenis de câmp sau judo.

„În plus, complexul va permite organizarea de competiții și pentru alte sporturi de sală, precum volei, baschet, handbal, fotbal de sală, dar și box, scrimă, gimnastică, tenis de câmp sau judo. În acest fel, reușim să susținem sportul și să creăm infrastructura necesară obținerii performanței”, a mai spus președintele CJ Dolj.

Valoarea totală a serviciilor de proiectare este de aproape 5,7 milioane de lei, fără TVA, cu finanțare din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj.

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri