AcasăACTUALCRAIOVA: Comercianți din Dolj, Olt și zona Moldovei, veniți să vândă struguri...

CRAIOVA: Comercianți din Dolj, Olt și zona Moldovei, veniți să vândă struguri pentru vin în Piața Chiriac. Cât costă un kilogram de fructe

spot_img

În Piața Chiriac din Craiova se găsesc, în această perioadă, comercianți veniți să vândă struguri, pentru ei fiind amenajată o zonă specială, în vecinătatea supermarketului „Autentic Românesc”.   

Potrivit reprezentanților Piețe și Târguri Craiova, persoanele care vând struguri pentru vin au ajuns în Piața Chiriac încă de săptămâna trecută, în prezent fiind de ordinul zecilor.

„Vara caniculară a grăbit intrarea pe rod a viţei de vie, astfel că recoltarea strugurilor a început mai devreme în acest an. Comercianţii de struguri pentru vin şi-au făcut apariţia în pieţe încă de săptămâna trecută, iar acum sunt deja de ordinul zecilor. Pentru ei s-au amenajat locuri de comercializare în Piaţa Chiriac, chiar în vecinătatea supermarketului nostru, <<Autentic Românesc>>. Astfel, persoanele care vin la cumpărături aici au posibilitatea să-şi achiziţioneze nu doar alimentele uzuale din magazin, ci şi legume sau fructe de la producătorii care şi-au închiriat boxe, iar acum pot găsi tot aici şi struguri pentru vin”, a precizat Adrian Dinu, purtător de cuvânt al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.


Comercianţii veniţi să vândă struguri în Piaţa Chiriac din Craiova sunt mai ales din judeţele Dolj şi Olt, dar nu lipsesc nici cei din zona Moldovei.

Cât despre gama de struguri pentru vin oferiţi spre vânzare, o scurtă privire pe etichetele producătorilor arată că este deosebit de variată: de la Roşioara de Dăbuleni la Otela de Ianca-Olt, şi de la la Ananasul de Celaru şi Apele Vii până la tradiţionalul Zaibăr, venit de pe meleagurile Băileştiului şi Castranovei.

În privința prețului, acesta pare a fi aproape tras la indigo: „3 lei kilu’, negociabil!”, cum spun comercianții prezenți în piața din Craiova.


CITEȘTE ȘI: Irigaţiile au salvat culturile fermierilor olteni | Peste 20.000 de hectare din zona Piatra-Olt, irigate din Amenjarea Bocșani-Cioroiu (VIDEO&FOTO)

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri