AcasăACTUALCRAIOVA: Blocurile nou construite vor avea fațade din plante naturale. Proiect pilot...

CRAIOVA: Blocurile nou construite vor avea fațade din plante naturale. Proiect pilot la Școala „Mircea Eliade”

spot_img

Autoritățile locale din Craiova au găsit o soluție inteligentă pentru a extinde spațiile verzi, iar aspectul orașului va fi transformat complet. Pereții blocurilor noi din municipiu vor fi îmbrăcați în plante naturale, dacă în fața imobilelor nu vor exista grădini. 

- Publicitate -

Școala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova este prima clădire din oraș care are deja un perete verde. Proiectul a fost realizat printr-o tehnologie specială prin care plantele nu afectează peretele clădirii. Grădina verticală vine și cu o serie de avantaje, scrie Antena 3.

„Între acest perete verde şi zidul şcolii circulă un curent de aer astfel încât nu se va crea mucegai, igrasie. Va fi un izolat termic chiar şi fonic. Peretele va avea o formă dinamică vizual tot timpul își va modifica nuanța prin florile plantelor”, spune Daniel Badea, constructor.


Autoritățile locale speră ca proiectul să fie extins și la clădirile vechi din oraș.

„Am încercat să facem acest proiect pilot în primul rând pentru a le arăta constructorilor că nu este greu, că nu este costisitor. Aceste plante vor rezista inclusiv pe perioada iernii, la minus 20 de grade. Ne gândim ca în Centrul Vechi unde există clădiri istorice sau vechi care nu arată foarte bine să-i obligam pe proprietari să facă aceste fațade verzi”, spune Lia Olguța Vasilescu, primar Craiova.

Craiova este singurul oraş din România, care are o strategie Green City, ce prevede extinderea spațiilor verzi ale municipalității.


Strategia este aplicată și în patru capitale europene.

CITEȘTE ȘI: CTP extinde parcul industrial CTPark Craiova East

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri