AcasăACTUALCostinel Iosif Niță, pilotul mort în urma prăbuşirii avionului MiG, este din...

Costinel Iosif Niță, pilotul mort în urma prăbuşirii avionului MiG, este din Caracal

spot_img

Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri în judeţul Constanța, pierzându-şi viaţa, este din Caracal. El a absolvit Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din municipiul oltean, în anul 2010, la matematică-informatică.

- Publicitate -

În cadrul şedinţei Consiliului Local Caracal, desfăşurată joi dimineaţa, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria căpitanului Costinel Iosif Niţă.

Mama și tatăl său sunt în Caracal. Tatăl a lucrat ca mecanic la Unitatea Militară de Aviație din Caracal.


Plecase din Caracal din anul 2014.

Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.


Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.

Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.

Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.

CITEŞTE ŞI: Cine sunt militarii morţi după prăbuşirea elicopterului şi avionului militar, în judeţul Constanţa

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri