AcasăACTUALCopiii de la Liceul „Ioniţă Asan” Caracal şi de la o grădiniţă...

Copiii de la Liceul „Ioniţă Asan” Caracal şi de la o grădiniţă din Găvăneşti, mutaţi după încadrarea clădirilor în gradul de risc seismic I

spot_img

Un liceu şi o grădiniţă din judeţul Olt se află pe lista unităţilor de învăţământ cu risc seismic I, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Educației. Inspectoratul şcolar a decis relocarea elevilor care învaţă în aceste imobile.

Este vorba despre Liceul Teoretic „Ioniţă Asan” din Caracal şi de Grădiniţa cu Program Normal Broşteni din Găvăneşti.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete, a declarat că elevii care frecventau cursurile în aceste imobile vor fi relocaţi.

„Am găsit soluţia, împreună cu conducerea liceului şi cu primarul Ion Doldurea. Se relochează copiii în imobile din curtea şcolii. Primăria municipiului Caracal făcuse un studiu şi a demarat un proiect de consolidare şi reabilitare. În schimb, la Broşteni sunt 11 copii, care se vor duce la şcoala de centru, în Găvăneşti”, a declarat Bărbulete.

Guvernul României are un program pentru consolidarea şi reabilitarea acestor imobile.

„Ministerul Educației a solicitat conducerilor inspectoratelor școlare ca, împreună cu autoritățile locale, să identifice soluții pentru relocarea preșcolarilor/elevilor care învață în clădiri clasificate ca având grad de risc seismic I și care sunt în uz.

Școlile și instituțiile de învățământ care prezintă risc crescut în caz de cutremur, potrivit expertizărilor realizate, vor intra cu prioritate într-un proces de consolidare și reabilitare printr-un program guvernamental ce va fi aprobat de Guvern. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a solicitat ca, pe lângă programele finanțate de la bugetul de stat, să fie avute în vedere proiectele susținute din fonduri europene. Ministerul Educației, în parteneriat cu Banca Mondială, derulează deja un proiect în valoare de aproape 100 milioane euro, care are drept scop reabilitarea, consolidarea și/sau construirea unor școli din zonele cu cel mai mare risc seismic din România”, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Educaţiei.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri