AcasăACTUALCopii ucraineni bolnavi de cancer, trataţi în Spania

Copii ucraineni bolnavi de cancer, trataţi în Spania

spot_img

25 de copii ucraineni bolnavi de cancer, care au fugit din cauza războiului din țara lor, au venit, vineri, la bordul unui avion al forțelor aeriene spaniole din Polonia spre Madrid, unde vor primi tratament, a anunțat Ministerul spaniol al Apărării.

- Publicitate -

Copiii, însoțiți de membri ai familiilor, au fost imediat duși la spitale din Madrid pentru controale, pentru a se stabili dacă vor rămâne în spital sau dacă pot merge la locuințele puse la dispoziție pentru refugiații de război ucraineni, a declarat dr. Ana Fernandez-Teijeiro, președintele grupului spaniol de oncologie pediatrică SEHOP, potrivit Mediafax.

În avion se mai aflau încă 22 de refugiați de război ucraineni, inclusiv câțiva copii, a precizat guvernul spaniol.


Până în prezent, în Spania se află aproximativ 1.000 de refugiați de război ucraineni care au solicitat asistență guvernamentală, iar în prezent aceștia se află în locuințe pentru refugiați, cum ar fi case, hoteluri sau centre de refugiați, a declarat pentru CNN biroul de presă al Ministerului spaniol pentru Incluziune și Migrație.

Spania a pregătit 17.000 de paturi suplimentare, potrivit sursei citate.

În Spania trăiesc aproximativ 114.000 de ucraineni, a declarat recent premierul Pedro Sanchez. Biroul de presă al ministerului a declarat pentru CNN că se gândește că unii dintre refugiații de război care au sosit inițial au mers direct să stea la membrii familiilor lor ucraineni sau la prieteni, fără a anunța guvernul.


CITEŞTE ŞI: Ajutor de la stat pentru românii care găzduiesc cetățeni din Ucraina

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri