AcasăEDUCAŢIECopii cu păduchi, depistaţi la triajul epidemiologic de la şcoală. Zeci de...

Copii cu păduchi, depistaţi la triajul epidemiologic de la şcoală. Zeci de cazuri, în Olt

spot_img

Zeci de copii au venit cu păduchi la şcoală, după vacanţa de iarnă, iar şi mai mulţi dintre ei au fost confirmaţi cu mai multe boli infecţioase, potrivit DSP Olt.

Sursa citată transmite că, în urma triajului epidemiologic  efectuat  după vacanţa de iarnă, au fost examinaţi 41.622 preşcolari şi elevi, ocazie cu care au fost depistate un număr de 115  cazuri de îmbolnăviri

CITEŞTE ŞI: „Cine m-a făcut om mare ?”, o campanie marca Reporter 24

Potrivit DSP, este vorba de 25 cazuri de pediculoză (păduchi), 14 cazuri cu micoze, 27 cazuri cu angine; şi 49 cazuri cu alte boli infecţioase.

„După prelucrare, din cele 25 cazuri de pediculoză, cu ocazia recontrolului efectuat la şapte zile de la depistare, au rămas în evidență  patru cazuri ( în mediul rural ), acestea urmând a fi rezolvate ulterior. Infestarea cu acești paraziți este favorizată de neglijarea regulilor minime de igienă individuală”, transmite DSP Olt.

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri