AcasăACTUALControl la firme, în perioada caniculară

Control la firme, în perioada caniculară

spot_img

Inspectorii de muncă doljeni vor derula, în perioada următoare, acţiuni de verificare, cu caracter preventiv, a modului în care a angajatorii respectă condiţiile de microclimat pentru salariați, ținând cont de faptul că se anunță temperaturi ridicate.

Conform legii, pentru a preveni situații neplăcute în legătură cu salariații, angajatorii trebuie să îndeplinească anumite condiții, respectiv: asigurarea, de către angajator, a examenului medical şi a controlului periodic, pentru depistarea precoce a contraindicaţiilor în munca în condiţii de temperaturi extreme; asigurarea primului ajutor; trecerea, după posibilităţi, în alte locuri de muncă sau reducerea programului pentru cei cu afecţiuni.

„Având în vederea prognoza pentru zilele următoare, când se anunţă temperaturi caniculare, ITM Dolj va derula acţiuni de verificare şi control, cu caracter preventiv, a modului de respectare, de către angajatori, a legislaţiei din domeniu. Măsurile pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă vor fi stabilite de angajator, împreună cu reprezentanţii sindicatelor sau, după caz, cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor. În unităţile în care funcţionează comitetele de securitate şi sănătate în muncă, măsurile vor fi stabilite de acestea. Nerespectarea prevederilor referitoare la măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor determinate de munca în condiţii de temperaturi extreme se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei”, a precizat Cătălin Tiberius Mohora, inspector-şef al ITM Dolj.

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri