AcasăACTUALControale la Podul Olt de la Slatina. Acţiune desfăşurată de Compania de...

Controale la Podul Olt de la Slatina. Acţiune desfăşurată de Compania de Drumuri

spot_img

Reprezentanţii CNAIR realizează astăzi, la Slatina, în zona Podului Olt de pe drumul naţional DN 65, ancheta de circulație Origine – Destinație.

Potrivit Companiei de Drumuri, anchetele Origine – Destinație vin în completarea recensământului general de circulație pe drumurile publice, se realizează o dată la 5 ani şi contribuie la construirea matricelor Origine – Destinație din cadrul Modelului Național de Transport administrat de CESTRIN.

Modelul Naţional de Transport este utilizat de CESTRIN în realizarea studiilor de trafic care stau la baza Analizelor Cost – Beneficiu necesare pentru justificarea economică a proiectelor şi a cererilor de finanțare pe fonduri europene.

Anchetele de circulaţie Origine – Destinaţie constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarii bugetelor și ajustării strategiilor de dezvoltare ale Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Rezultatele anchetelor Origine – Destinaţie stau la baza calibrării și validării Modelul Naţional de Transport realizat în software-ul PTV VISUM din cadrul CESTRIN.

Anchetele de circulaţie Origine – Destinaţie sunt organizate şi coordonate de CESTRIN şi efectuate de către Direcțiile Regionale de Drumuri şi Poduri în colaborare cu Ministerul de Interne. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale și autotrăzi din România.

În aceste puncte vor fi echipe mixte de recenzori și agenți de circulație care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă (acostament sau banda I) și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

? originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);

? destinația cursei (ex.: Suceava, Budapesta);

? scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);

? pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;

? pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

? Precizăm că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare.

„Menționăm că întrebările vizează direcțiile de deplasare, scopul deplasării, natura transportului, informațiile solicitate fiind complet anonime. Fiind vorba despre o acțiune de interes public, C.N.A.I.R. S.A. roagă conducătorii de vehicule să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acţiune să se desfășoare în condiții optime și într-un timp cât mai redus”, arată cei de la CNAIR.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri