AcasăACTUALContravențiile silvice, înregistrate într-o platformă informatică. Ministrul Mediului: „Vor fi eficientizate eforturile...

Contravențiile silvice, înregistrate într-o platformă informatică. Ministrul Mediului: „Vor fi eficientizate eforturile autorităților în combaterea tăierilor ilegale de păduri”

spot_img

Contravențiile silvice vor fi înregistrate într-o platformă informatică și vor putea fi urmărite în timp real de către toate organele de poliție și control, a anunțat vineri ministrul Mediului Tánczos Barna.

Ministrul Mediului a prezentat, vineri, la Brașov noua componentă a sistemului de trasabilitate a lemnului, denumit SUMAL Contravenții – SNEICS, scrie Mediafax.

„Împreună cu reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Poliției Române, Jandarmeriei și Gărzii Forestiere am discutat despre instrucțiunile de utilizare, rolul fiecărui organ de control și procedurile prin care datele despre contravențiile silvice vor trebui înregistrate în noua platformă, pentru ca aceasta să poată fi operaționalizată cât mai curând”, susține Tánczos Barna.

CITEȘTE ȘI: Specialist în combaterea traficului de persoane, despre fraţii Tate: Nu am nicio îndoială că sunt implicaţi în traficul de persoane şi exploatarea femeilor

Conform acestuia, toate procesele verbale de constatare a contravențiilor silvice, procesele verbale de confiscare și alte documente rezultate în urma controalelor vor fi introduse în această evidență unică, accesibilă de toate structurile de control. În acest fel, spune ministrul, vor fi eficientizate eforturile autorităților în combaterea tăierilor ilegale de păduri.

„SUMAL 2.0 va deveni nu doar cel mai complex sistem de urmărire a transportului de lemn, ci va include și o evidență unică a celor care încalcă legea în acest domeniu”, a mai spus ministrul.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri