AcasăACTUALContrabandiști de țigări, prinși cu focuri de armă

Contrabandiști de țigări, prinși cu focuri de armă

spot_img
- Publicitate -

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au folosit armamentul din dotare pentru a prinde mai mulţi contrabandişti de ţigări, iar marfa de provenienţă Duty Free, în valoare de peste 85.000 de lei, a fost confiscată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţei de Frontieră Suceava, din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, Ilie Poroch Seriţan, în cadrul unei acţiuni organizate la nivelul inspectoratului, pe 13 mai, în jurul orei 23.35, poliţiştii de frontieră au observat pe raza localităţii Bârsana, judeţul Maramureş, o persoană care transporta un colet voluminos, scrie Agerpres.


S-a acţionat pentru interceptarea persoanei în cauză, dar în momentul în care aceasta a observat echipajul Poliţiei de Frontieră a abandonat coletul şi a fugit.

Deoarece persoana nu s-a supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras 5 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă din cauza terenului accidentat nu a fost posibilă oprirea acesteia.

S-a procedat la cercetarea zonei, ocazie cu care în curtea unui imobil a fost observat un colet voluminos, iar cu acordul proprietarului poliţiştii de frontieră au intrat şi într-o anexă folosită pentru creşterea animalelor au fost descoperite cinci colete, care conţineau ţigări de contrabandă.


Coletele au fost transportate la sediul STPF Maramureş unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea totală de 5.348 pachete de ţigări, de provenienţă Duty Free.

Ţigările, în valoare de 62.572 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă precum şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

De asemenea, pe 15 mai, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă, iar în jurul orei 01.40, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcţia localităţii Costileva, judeţul Suceava, două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase.

S-a acţionat pentru interceptarea şi identificarea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliţiei de frontieră au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.

Având în vedere faptul că persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în Ucraina.

Poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite două colete cu ţigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă Duty Free, a căror valoare se ridică la suma de 23.400 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

CITEȘTE ȘI: Femeie găsită spânzurată într-un pom din spatele unui bloc, la Turnu Severin

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri