AcasăACTUALContinuarea programului „Noua casă”, aprobată de Guvern. Plafon de 1,5 miliarde de...

Continuarea programului „Noua casă”, aprobată de Guvern. Plafon de 1,5 miliarde de lei și polițe de asigurare obligatorii

spot_img

Guvernul a aprobat miercuri continuarea programului „Noua casă” și asigurarea unui plafon de garantare pentru acest an în valoare de 1,5 miliarde de lei.

- Publicitate -

Beneficiarii vor fi obligați să încheie polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor.

„Potrivit hotărârii aprobate astăzi va continua programul cu un nou plafon acordat garanțiilor care vor putea fi emise în cursul acestui an de 1,5 miliarde lei”, a declarat miercuri Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.


O altă modificare vizează obligația beneficiarilor de a încheia polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor.

„Prin acest act normativ a fost introdusă o modificare potrivit căreia beneficiarii vor avea obligația să încheie polițe de asigurare împotriva tuturor riscurilor conform normelor interne proprii ale finanțatorilor pe toată durata finanțării garantate la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piață a locuinței. Prevederea se va aplica tuturor creditelor garantate în cadrul programului Noua casă pentru polițe de asigurare încheiate după data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, a mai spus Cărbunaru.

De la lansarea programului „Prima casă”, în 2009, până la finalul anului trecut, au fost acordate 321.073 de garanții și promisiuni de garantare în valoare totală de 29,90 miliarde lei, a conchis reprezentantul Guvernului.


CITEȘTE ȘI: Peste 60.000 de bilete de tratament balnear anul acesta. Vor fi distribuite în 19 serii

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri