AcasăACTUALContabilă de la Direcţia Agricolă Olt, trimisă în judecată pentru delapidare

Contabilă de la Direcţia Agricolă Olt, trimisă în judecată pentru delapidare

spot_img

O contabilă din cadrul Direcţiei Agricole Judeţene Olt a fost trimisă în judecată de procurorii olteni după ce, cu ajutorul unor falsuri, şi-a însuşit atât ea, cât şi fiul său, suma totală de peste 388.000 lei.

Anchetatorii o acuză de delapidare în formă continuată (50 de acte materiale), fraudă informatică în formă continuată (50 de acte materiale), fals intelectual în formă continuată (36 de acte materiale), fals informatic în formă continuată (14  acte materiale) și uz de fals în formă continuată (36 de acte materiale).

Procurorii spun că, în perioada 16 iunie 2017 – 15 decembrie 2020, inculpata, cu ocazia şi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în calitate de contabil, având atribuţii de gestionare a banilor în  cadrul Direcției pentru Agricultura Județeană Olt, și-a însuşit, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod sistematic, suma totală de 388.423,33 lei din patrimoniul instituției, în interesul său şi al fiului său.

Astfel, inculpata a întocmit 50 de ordine de plată, în cuprinsul cărora a inserat date necorespunzătoare adevărului la rubrica ,,COD IBAN BENEFICIAR”, notând propriile numere de cont bancar și pe cel al fiului său, în condiţiile în care cei doi nu au desfăşurat activităţi de prestări servicii în raport cu instituţia publică şi nici nu au fost beneficiare ale vreunor programe, finanţate de Guvernul Romaniei, aspecte pe care inculpata le menţiona în cuprinsul instrumentelor de plată drept justificare. Datele referitoare la cele 50 ordine de plată au fost introduse în sistemul informatic al D.A.J. Olt, în scopul însușirii sumei de bani.

Totodată, a întocmit 36 ordine de plată pe suport de hârtie cu datele nereale menționate anterior și 14 în format electronic care atestau în fals obligații de plată ale D.A.J. Olt către sine și către fiul său. După falsificarea celor 36 ordine plată pe suport hârtie le-a înaintat Trezoreriei Olt, în vederea realizării transferului banilor.

Ea a fost plasată sub control judiciar.

„În privinţa inculpatei, la data de 01.11.2021, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60  de zile. De asemenea, la data de 09.12.2021, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, obiectivat în poprire, până la concurenţa sumei de 388.423,33 lei, din venitul salarial aparţinând inculpatei, precum şi asupra bunurilor viitoare ale inculpatei, întrucât nu au fost identificate alte bunuri prezente, în vederea recuperării pagubei”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

CITEŞTE ŞI: Grevă japoneză în spitalele din țară. Care este motivul

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri