AcasăACTUALConsultaţii telefonice gratuite pentru refugiaţii din Ucraina

Consultaţii telefonice gratuite pentru refugiaţii din Ucraina

spot_img

Refugiaţii din Ucraina vor avea acces la consultaţii medicale prin telefon, în limba ucraineană, atât pentru servicii de medicină generală, cât şi de pediatrie, informează Asociaţia Zi de BINE, prin intermediul unui comunicat.

- Publicitate -

Numărul de telefon 0040 373787805 cu acoperire naţională este gratuit şi disponibil 24/7. Linia telefonică a fost deschisă de către Asociaţia Zi de Bine în parteneriat cu Telios Care, companie ce furnizează servicii medicale de telemedicină.

În comunicat sunt invocate date furnizate de Poliţia de Frontieră Română, conform cărora de la izbucnirea războiului şi până în prezent, în România au sosit aproximativ 400.000 de refugiaţi din Ucraina. Aproape 305.000 persoane au plecat deja către alte ţări, în timp ce 95.000 au rămas pe teritoriul României.


“Nu ne putem imagina ce este în sufletul oamenilor care fug pentru a-şi salva viaţa şi care sunt nevoiţi să îşi lase în urmă taţii, fraţii, soţii şi ceilalţi membri ai familiei. Însă putem înţelege că acum este momentul, din nou, să ajutăm. De această dată printr-un serviciu personalizat de telemedicină, care să le ofere informaţiile medicale de care au nevoie, în limba pe care o vorbesc”, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de BINE.

La începutul lunii martie, împreună cu partenerii şi donatorii săi, asociaţia a trimis de ambele părţi ale graniţei dintre România şi Ucraina aproape 100 de tone de produse – alimente, medicamente, pături, produse de igienă etc.

În prezent, Asociaţia Zi de Bine amenajează într-unul dintre centrele de tranzit de la Iaşi locuri de joacă pentru copii şi spaţii de recreere pentru mame, în timp ce la Bucureşti, pe 1 aprilie, va deschide porţile Centrului Comunitar Zi de BINE, dedicat comunităţii ucrainene. AGERPRES


CITEŞTE ŞI: Război în Ucraina | Armata din Rusia se concentrează pe frontul de Sud

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri