AcasăACTUALConsorțiul ACROSS, întâlnire la Universitatea din Craiova

Consorțiul ACROSS, întâlnire la Universitatea din Craiova

spot_img

Miercuri a demarat, la Craiova, o întâlnire de lucru de două zile a Consorțiului European Cross-Border University – ACROSS.

- Publicitate -

Universitatea din Craiova este membră a alianței universitare internaționale ACROSS, din 7 martie 2022, dată la care Rectorul Universității din Craiova, prof. dr. Cezar Ionuț Spînu, a semnat Convenția de Aderare la consorțiul „European Cross-Border University – ACROSS”.

Consorțiul este format din 10 universități de prestigiu din Europa: Universitatea din Craiova Universitatea de Tehnologie Bialystok (Polonia), Universitatea Tehnică Chemnitz (Germania), Universitatea din Girona (Spania), Universitatea din Lleida (Spania), Universitatea din Perpignan via Domitia (Franța), Academia de Tehnologie Rezekne (Letonia), Universitatea din Ruse (Bulgaria), Universitatea din Nova Gorica (Slovenia) și Universitatea din Udine (Italia).


Principalul obiectiv al consorțiului ACROSS este cooperarea transfrontalieră, transnațională și interregională în domeniul învățământului superior, concentrată pe patru direcții: educație în contexte transfrontaliere; cultură, identitate, patrimoniu; dezvoltare economică și socială; managementul resurselor naturale.

Alianța European Cross-Border University – ACROSS vizează: implementarea unui model inovator de mobilitate academică pentru studenți; adaptarea programelor și resurselor educaționale pentru pregătirea de profesioniști capabili să exercite un leadership activ; promovarea educației, formării și cercetării digitale, ecologice și incluzive; oferirea unei alternative la formarea academică tradițională prin abordări multiculturale; implicarea organismelor publice, a companiilor și organizațiilor din regiunile transfrontaliere în activitățile European Cross-Border University; crearea unui model de urmat pentru regiunile transfrontaliere; crearea de comunități de practică menite să se alăture expertizei instituțiilor membre și să exploreze puncte de vedere diverse și complementare; promovarea principiilor Științei Deschise, a Datelor Deschise, a Resurselor Educaționale Deschise și Surselor Deschise, precum și a schimbărilor sustenabile.

ACROSS reprezintă continuarea și extinderea consorțiului UNIVERS, la care Universitatea din Craiova a aderat în februarie 2020. Pe lângă cele 10 universități europene cu drepturi depline, structura actuală a consorțiului include peste 30 de parteneri asociați (universități, centre de cercetare, organizații publice).


Alianța reprezintă în mod direct interesele a peste 100.000 de studenți și 10.000 de cadre didactice din 9 țări care acoperă 30% din populația Europei și patru regiuni transfrontaliere.

CITEȘTE ȘI: Studiu: 40% din tinerii români cumpără intenționat produse contrafăcute

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri