AcasăACTUALConcerte, expoziții, spectacole și mâncare bună la Zilele Craiovei. Ce artiști vor...

Concerte, expoziții, spectacole și mâncare bună la Zilele Craiovei. Ce artiști vor ajunge în Bănie

spot_img

Bănia intră în atmosferă de sărbătoare, începând de vineri, 27 mai și până miercuri, 1 iunie, fiind organizată de către autorități cea de-a XXV-a ediție a Zilelor Municipiului Craiova.

- Publicitate -

Potrivit organizatorilor, concerte cu mari artiști, Food Truck Festival, Expo Flora, târguri de hand made, ateliere interactive, expoziții și competiții sportive sunt pregătite de Primăria Craiova, cu ajutorul instituțiilor partenere, pe toată perioada evenimentului, în Piața Mihai Viteazul, Centrul Vechi, în Piața William Shakespeare (esplanada teatrului), pe stadionul de atletism sau în Parcul Romanescu.

De asemenea, spun reprezentanții Primăriei, Ansamblul Maria Tănase, Horia Brenciu și Feli deschid seara de vineri cu un spectacol inedit de muzică interbelică și reinterpretări din folclorul românesc.


„Delia, Proconsul și Byron, Overbeat și Army Dancers vor încinge atmosfera din Piața Mihai Viteazul sâmbătă, 28 mai, de la ora 18.30! Iar duminică, de la ora 19.00, sunt programați să se urce pe scena din centru Carla’s Dreams, DJ Project, Nicole Cherry și No Antidote”, se mai arată într-un comunicat de presă remis, luni, de către reprezentanții Primăriei Craiova.

Totodată, iubitorii de flori vor avea o expoziție cu vânzare pe strada Theodor Aman, iar Centrul Vechi va deveni o galerie de artă imensă în aer liber pentru expoziții de pictură, de fotografie și diverse activități pentru tineri.

Organizatorii mai spun că Piața „Mihai Viteazul”, părculețul de la Mercur și strada AI Cuza vor fi destinate muzicii bune și foodtruck-urilor, gata să ofere craiovenilor experiențe gastronomice de senzație.


De asemenea, cele mai frumoase produse hand-made, lucrate cu migală și talent, vor fi expuse pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu, unde copiii pot participa și la inedite ateliere interactive, dar și în zona Doljana, pe Calea Unirii.

La rândul lor, echipa Teatrului Colibri își așteaptă prietenii pe esplanada din fața sediului instituției, iar împătimiților de cai putere le va fi foarte greu să decidă ce mașini sunt mai frumoase pe strada A.I. Cuza – cele din vremurile noastre, de la Salonul Auto, sau mașinile retro, de colecție.

„Dar cea mai importantă zi pentru copii va fi miercuri, 1 iunie, când sunt așteptați cu toții să participe la spectacole de muzică și dans, ateliere interactive și concursuri sportive, programate de dimineața până seara în zona centrală – Piața Frații Buzești, strada A.I. Cuza, pe esplanada teatrului, în Piața Mihai Viteazul, în parcul Nicolae Romanescu și pe stadionul de atletism”, mai arată Primăria Craiova.

CITEȘTE ȘI: Începe Festivalul de Teatru „Ştefan Iordache”, la Caracal. Ediție dedicată actorului Ion Caramitru

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri