AcasăECONOMIECompanie de furnizare a gazului, amendată. Nu a respectat ordonanța privind compensarea

Companie de furnizare a gazului, amendată. Nu a respectat ordonanța privind compensarea

spot_img

O companie de furnizare a gazului a fost amendată pentru că nu a respectat ordonanța privind schema de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale în sezonul rece 2021-2022, a anunțat ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Nicio companie furnizoare nu își va bate joc de români! Să emită facturile pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022 în acord cu legea nr. 259 din 29 octombrie 2021 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022! În mod contrar vor exista sancțiuni dure”, a scris miercuri pe Facebook ministrului Energiei.

Acesta a dat ca exemplu o companie din județul Bihor.

„Abonații Gaz Vest SA – din județul Bihor – au primit facturile aferente lunii noiembrie fără să fie aplicată legea care prevede plafonarea și schema de compensare! Drept urmare am luat atitudine! Și în urma controlului celor de la ANPC rezultatul este următorul: s-a aplicat Legea 363/2007 și s-a constatat că au încălcat art.6 alin.(1), lit.d.- prețul sau modul de calcul al prețului”, a mai spus Popescu.

El spune că firma a primit o sancțiune contravențională de 50.000 lei și o sancțiune complementară de recalculare a consumului citit sau estimat pentru consumatorii casnici începând cu data de 1 noiembrie, în termen de 15 zile.

CITEȘTE ȘI: Înscrierile în Programul Casa Verde, suspendate din cauza unor probleme tehnice

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri