AcasăACTUALCompania CEZ România, acuzată că foloseşte fotografii din 2013, care nu-i aparţin,...

Compania CEZ România, acuzată că foloseşte fotografii din 2013, care nu-i aparţin, pentru campania „Cule în lumină”

spot_img

Proiectul „Cule în Lumină” al distribuitorului de energie electrică CEZ România foloseşte fotografii de pe site-ul kule.ro, unele dintre ele datând in anul 2013, semnalează tinerii pasionaţi de istorie de la Monumentalist.

Aceştia reclamă faptul că cei de la CEZ folosesc fotografii documentate din fonduri personale de mai mulţi tineri, în loc să investească cu adevărat în proiect.

„De lăudat inițiativa CEZ Romania cu proiectul #CuleInLumina, dar de ce folosesc pozele din 2013 de pe site-ul www.kule.ro? Acest proiect a fost finanțat de AFCN și Guvernul României. Noi cheltuim o groază de bani personali să documentăm și să promovăm patrimoniul arhitectural al Olteniei, nu ar putea face și ei la fel? PS: din 2013 până în prezent au mai dispărut câteva Cule, sper să nu vă faceți de bășcălie!”, scriu cei de la Monumentalist.

https://www.facebook.com/Monumentalistul/posts/1451180225020813

Ultimele 27 de cule care s-au păstrat în Oltenia de-a lungul vremurilor, construcţii rezidenţiale fortificate din piatră, cu două sau trei etaje, ridicate în secolele XVIII – XIX, vor fi promovate prin programul „Cule în lumină” cu scopul de a fi restaurate.

Proiectul, lansat de Grupul CEZ România, cu sprijinul Institutului Naţional al Patrimoniului, prezintă în format digital – pe www.culeinlumina.ro – toate informaţiile disponibile cu privire la ultimele 27 de cule rămase în picioare din cele 200 construite de-a lungul timpului în Oltenia.

Publicul are posibilitatea de a contribui la îmbogăţirea informaţiilor despre ele şi de a vota construcţiile care vor fi incluse în propunerile de proiecte de conservare.

Culele olteneşti sunt cele mai vechi clădiri seculare din sudul României. Una dintre ele, Cula Greceanu, care datează din 1516 şi este cea mai veche reşedinţă privată din sudul României.

Cu timpul, aceste case au devenit o mărturie şi o evidenţiere a vieţii rurale în principatul Ţării Româneşti, a arhitecturii tradiţionale româneşti, a culturii naţionale, cu tot ceea ce reprezintă (artă, meserii, gastronomie). Ca patrimoniu cultural, culele olteneşti au inspirat arhitectura ulterioară, mai ales stilul neo-românesc.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri