AcasăACTUALComisia Europeană arată că România nu este pregătită să intre în zona...

Comisia Europeană arată că România nu este pregătită să intre în zona euro. Ce țări mai sunt pe această listă

spot_img

Comisia Europeană arată într-un raport că România, Bulgaria, Suedia, Polonia, Ungaria și Cehia nu îndeplinesc încă cerințele de admitere în zona euro.

- Publicitate -

Bulgaria încă nu îndeplinește două cerințe pentru aderarea la zona euro, este de părere Comisia Europenă, citată de agenția BTA. Bulgaria nu îndeplinește indicatorii de stabilitate a prețurilor și cei privind legislația, în deplină conformitate cu regulile Uniunii Europene, scrie Antena3.

Raportul precizează că nici Suedia, România, Polonia, Ungaria şi Cehia nu îndeplinesc încă cerinţele de aderare la zona euro, potrivit agenției Sega, citată de Rador.


Comisia explică în raport că în Bulgaria inflația prețurilor de consum este variabilă. Se raportează că cele mai recente date pentru Bulgaria arată o inflație ridicată, cauzată de creșterea prețurilor la energie.

Următorul raport este de așteptat să arate o schimbare pozitivă anul viitor, deoarece presiunile inflaționiste sunt considerate temporare și se așteaptă să scadă brusc.

CITEȘTE ȘI: Au fost scoase la concurs posturile ocupate temporar, în pandemie, la Spitalul Județean Târgu Jiu


 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri