AcasăACTUALComercianții care vând țigări minorilor riscă amenzi mai mari. Legea a fost...

Comercianții care vând țigări minorilor riscă amenzi mai mari. Legea a fost promulgată

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea care majorează amenzile pentru cei care vând țigări minorilor, inițiată de Florin Roman.

- Publicitate -

„Potrivit legii, persoanele juridice care vând produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani vor fi sancționate cu amenda contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere. Totodată, săvârșirea unei noi contravenții se va sancționa cu amenda contravențională de 20.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității. De asemenea, se poate dispune măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor”, explica Florin Roman, inițiatorul legii promulgată de președintele Klaus Iohannis, potrivir Mediafax.

Legea a fost respinsă de Senat, dar aprobată pe 22 februarie, cu unanimitate de voturi, de Camera Deputaților.


CITEȘTE ȘI: Primarul Doldurea a discutat cu oamenii de afaceri din oraş despre proiectele de dezvoltare a Caracalului

 

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri