AcasăACTUALCOMENTARIU | Dincolo de logo-ul jucăuș apare lipsa de asumare. Ce facem...

COMENTARIU | Dincolo de logo-ul jucăuș apare lipsa de asumare. Ce facem dacă strategia de turism a Doljului devine un nou proiect împotmolit la start?

spot_img

Cu planuri mărețe și o suită de metafore despre cât de minunate sunt municipiul Craiova și Doljul, așa pornesc la drum autoritățile într-un demers ce va presupune dezvoltarea turistică a județului. 

Avem de toate în județul nostru, ni s-a spus, din nou, astăzi, cu ocazia lansării strategiei de turism. De la mâncare bună, la zone frumoase situate la Dunăre, clădiri istorice și o serie de evenimente recunoscute la nivel internațional. Pentru a rescrie un episod despre toate aceste frumuseți ale județului a fost nevoie să intervină o firmă din mediul privat, să analizeze situația și, „în sfârșit”, județul să aibă o strategie de turism.

CITEŞTE ŞI: Strategia de turism a județului Dolj a fost lansată | Planificare de 400 de pagini și un logo „jucăuș”, predate autorităților

Acest „în sfârșit” a fost spus chiar de către edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu. O știi dumneai ce o știi! Și dacă ne gândim că de câțiva ani încoace ni s-au tot prezentat idei de dezvoltare pe acest segment, da, chiar este un „în sfârșit”.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În cele 400 de pagini, scrise într-un an, cât a durat întocmirea acestei strategii, totul este prezentat frumos. Tipic, cu obiective, așteptări, rezultate, expresii pompoase, puncte strategice de marketing, de calitate ce-i drept,…departe însă, poate, de ceea ce oferă în prezent realitatea.

Da, realitatea pe care autoritățile locale din județ au avut grijă să o transforme într-o proprietate personală, când le convine situația, sau să o arunce în curtea instituției de la nivel ierarhic superior, când ceva nu funcționează. Asumarea este marea lor problemă, iar acest lucru va fi demonstrat în timp. Până când primarii, nu toți, nu vor învăța să comunice și să scrie corect, să vadă lucrurile și dincolo de votul venit din patru în patru ani, este dificil să vorbim atât de optimist despre dezvoltare turistică.

CITEȘTE ȘI: Fonduri europene pentru două comune din Olt. Se construiesc staţii de epurare moderne

Până una alta, pornim la drum cu un logo jucăuș și promisiuni fel de fel. Până în 2030, spun ei, numărul turiștilor va crește cu 50 % comparativ cu cel din prezent, ba chiar mai mult, iar în Craiova, grație Dracula Park, mii de turiști vor ajunge ZILNIC în municipiu. O spune primarul, nu eu sau colegii mei. Să avem răbdare, deci, și să acceptăm realitatea viitorului. Cu miile de turiști în județ și plusvaloarea economică anunțate astăzi.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri