AcasăPOLITICĂCOMENTARIU | De ce nu ne vor olandezii în Schengen. Un răspuns...

COMENTARIU | De ce nu ne vor olandezii în Schengen. Un răspuns neoficial

spot_img

Olandezii se vor lăsa greu convinși să voteze pentru intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen, chiar dacă sunt singuri deocamdată în această direcție și chiar dacă România îndeplinește criteriile tehnice.

Am discutat recent cu un înalt reprezentant al Olandei, care mi-a invocat, ca motive pentru opoziție, chestiunile pe care le știm și oficial: corupție, frontiere nesigure, stat de drept tot mai șubred.

CITEŞTE ŞI: Florin Barbu (PSD Olt): 100% noi suntem intraţi în Schengen. În contextul războiului, deficitul de cereale din UE va veni din România

I-am amintit că Ungaria și Polonia, de exemplu, au probleme majore de corupție și de stat de drept, dar sunt în Schengen, deci e nedrept ca România să rămână pe afară.

Reprezentantul Olandei mi-a răspuns ceva de genul: Da, ne-am luat țeapă cu Ungaria și Polonia, nu mai vrem să ne luăm și cu România și Bulgaria.

Că atunci când ne-au primit în UE, și pe cele două țări în Schengen, au crezut că vom evolua, ca democrații, că ne vom moderniza, la nivel de stat, și nu și-au închipuit că e posibilă o decădere la nivel de politică înaltă cum asistăm în această perioadă în toată Europa centrală și de Est.

Continuarea, în PRESShub

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri