AcasăACTUALCOMENTARIU | Când normalitatea devine, etaj cu etaj, o solidă reușită profesională

COMENTARIU | Când normalitatea devine, etaj cu etaj, o solidă reușită profesională

spot_img

Mai bine mai târziu decât niciodată spune un proverb englezesc și poate o demonstrează și realitatea din școlile și căminele pentru elevi din Craiova. Astfel, autoritățile locale prezintă, de o bună bucată de vreme, reușitele în privința infrastructurii din aceste structuri. Recompartimentate, zugrăvite, igienizate și cu mobilier corespunzător, aceasta este normalitatea prezentată ca fiind o izbândă la Craiova.

Miercuri, edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, aduce în atenție, pe pagina de Facebook așa cum ne-a obișnuit, renovarea…unui etaj al unui cămin pentru elevi. Un etaj. Asta după ce, luni, tot edilul urbei informa despre reabilitarea unui alt etaj, dintr-o altă școală. Parterul, în acest caz.

„Renovarea etajului 3 al Căminului Mixt de la Liceul Matei Basarab a fost finalizată.


Au fost efectuate lucrări de recompartimentare pentru ca fiecare cameră de cămin să dispună de grup sanitar propriu, au fost instalate obiecte sanitare noi, a fost montată gresie și faianță, au fost efectuate lucrări de igienizare și reparații la nivelul zidăriei și tencuielii. De asemenea, au fost executate lucrări și la nivelul podelei, unde a fost turnată șapă și a fost montat covor PVC nou, iar ușile camerelor au fost schimbate.

Elevii, care la începerea anului școlar se vor caza în cămin, vor găsi în camere mobilier nou și modern.

Pentru crearea unui mediu propice elevilor cazați la cămine, Primăria Craiova asigură schimbarea mobilierului din căminele liceelor”, este postarea de miercuri a primarului Craiovei.


Luni, edilul aducea în atenție o altă reușită a administrației locale. Parterul Școlii „Mihai Viteazul” din Craiova.

„12 săli de clasă, holul și grupurile sanitare de la parterul Școlii 30 „Mihai Viteazul”, din cartierul Craiovița Nouă, au fost renovate. Au fost efectuate lucrări de reparații la nivelul pereților, tencuiți și văruiți în culori vii, plăcute pentru elevi, parchetul a fost înlocuit cu covor PVC nou, s-a reabilitat instalația electrică și s-au schimbat ușile claselor”, arată postarea de luni a edilului.

CITEȘTE ȘI: S-a semnat autorizația de construire pentru tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești

Că se face nu e bine, că nu se face, iar nu e bine…vor spune mulți. Evident că nimeni nu contestă faptul că se face, doar că aceste frânturi azvârlite în mediul online nu sunt suficiente. Și o spun profesorii, invățătorii din școli sau chiar directorii. Și o spun printre dinți pentru că oricum ideile lor sau propunerile nu sunt luate în seamă. Ba mai mult riscă să aibă repercursiuni.

În vremuri în care se dorește o digitalizare a educației, autoritățile aduc în atenție pereți viu colorați și, culmea, grupuri sanitare pentru fiecare cameră de cămin. Da, realizați-le! Sunt absolut NORMALITATE! Finalizați proiectul și faceți un rezumat al acestor reușite…care nu reprezintă altceva decât responsabilitatea unei administrații locale. Responsabilitatea unor persoane plătite din bani publici, care nu se chinuie să obțină venituri pentru a face cumva ca primăria, de exemplu, să funcționeze. Ea funcționează, nu ne facem griji de asta. Venituri sunt…din moment ce ne permitem să facem un mega festival. Dar, da…„totul pentru elevi”!

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri