AcasăACTUALCodiţă din Caracal, plasat sub control judiciar

Codiţă din Caracal, plasat sub control judiciar

spot_img

Controversatul om de afaceri Remus Rădoi, zis Codiţă din Caracal, a fost plasat în control judiciar pe 60 de zile, în dosarul în care este acuzat că ar fi înşelat primării din mai multe judeţe, provocând un prejudiciu de 1,5 milioane lei. Aceeaşi decizie au luat magistraţii Judecătoriei Craiova şi în cazul unui bărbat reţinut alături de Codiţă.

- Publicitate -

Codiţă a fost ridicat, marţi dimineaţă, chiar de pe holurile Judecătoriei Caracal şi dus la audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Rădoi, revenit în atenţia publică după dosarul lui Gheorghe Dincă, se afla la Judecătoria Caracal unde este inculpat într-un dosar de vătămare corporală din culpă.

Pe numele său fusese, însă, emis un mandat de aducere de către procurorii Parchetului Curţii, iar Codiţă a fost ridicat de pe holurile instanţei caracalene şi dus la Craiova pentru a fi audiat.


Codiţă şi celălalt bărbat sunt acuzaţi de fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Anchetatorii spun că Remus Rădoi şi celălalt bărbat, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale, sunt bănuiți că ar fi indus în eroare mai multe autorități locale din județele Olt, Argeș, Ilfov și Hunedoara, cu privire la deţinerea unor utilaje și forță de muncă necesare pentru executarea unor lucrări de modernizare drumuri și extindere sisteme de alimentare cu apă şi canalizare menajeră, existând suspiciunea că, la încheierea contractelor de achiziție publică, ar fi prezentat documente false, încheiate pe numele unor persoane decedate sau care nu aveau calificarea profesională necesară executării lucrărilor.

Cei doi sunt bănuiți că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare totala de 1.509.712 lei, reprezentând sume de bani încasate necuvenit pentru lucrări neconforme cu realitatea, consum supraevaluat la utilaje, transport și manoperă.


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri