AcasăACTUALCod Galben de inundații pe râuri din Gorj și Vâlcea

Cod Galben de inundații pe râuri din Gorj și Vâlcea

spot_img

Hidrologii au emis sâmbătă o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Constanţa şi Tulcea şi o atenţionare Cod galben pentru ape din 11 județe, printre care Gorj și Vâlcea.  

Potrivit INHGA, sâmbătă între orele 11.00 – 24.00 se instituie Cod portocaliu pe râurile mici din Dobrogea, judeţele Constanţa şi Tulcea.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din sudul şi estul judeţului Constanţa.


De altfel, zona de litoral a județelor Constanța și Tulcea a intrat la ora 10.00 sub Cod portocaliu de ploi puternice. Cantitățile de apă vor ajunge la 60 l/mp. Avertizarea este valabilă până la ora 15.00.

De asemenea, s-a instituit Cod galben de sâmbătă ora 11.00 până duminică ora 12.00 pe râuri din județele Timiş, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Gorj, Vâlcea, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Moraviţa, Jiu, Olt, Argeş, Siret, Prut, râurile din Dobrogea, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | Incendiu pe stadionul din Slobozia, după ce o parte din arenă a fost lovită de fulger

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri