AcasăACTUALCNSU a aprobat cumpărarea a 70 de milioane de teste din salivă....

CNSU a aprobat cumpărarea a 70 de milioane de teste din salivă. Vor fi utilizate în unitățile școlare

spot_img

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat, sâmbătă, includerea testelor rapide din salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate, pentru monitorizarea riscului epidemiologic din școli, urmând a fi achiziționat 70 de milioane de astfel de teste. 

„Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă”, se arată în decizia CNSU.

Potrivit unei anexe a acestei hotărâri, se aprobă achiziția a 70 de milioane de astfel de teste.

Pentru achiziționare acestora, CNSU a propus să fie alocate Ministerului de Interne sumele necesare din Fondul de rezervă al Guvernului.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii au primit ordin pe grupurile de WhatsApp, după ce masca a redevenit obligatorie în spațiile deschise: „Rog să avem rezultate”

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri