AcasăACTUALCNCAV: Persoanele care nu și-au terminat schema de vaccinare se pot vaccina...

CNCAV: Persoanele care nu și-au terminat schema de vaccinare se pot vaccina cu alt ser atâta timp cât există o recomandare medicală

spot_img

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, a anunțat modalitățile prin care pacienții care s-au vaccinat anti COVID doar cu prima doză își pot face rapelul cu un alt ser.

Astfel persoanele care nu și-au terminat schema de vaccinare își pot injecta un alt vaccin atâta timp cât există o recomandare medicală atestată printr-un document medical, prin bilet de externare, scrisoare medicală sau adeverință medicală, și este asumată de un medic cu drept de liberă practică.

În acest caz, în centrul de vaccinare va fi păstrată o copie după recomandarea medicală, atașată formularului de triaj medical și pacientul va semna consimțământul informat.


Este important ca schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 să se realizeze cu același tip de vaccin, conform autorizării emise de EMA.

Există și situații speciale în care se impune administrarea unui alt tip de vaccin fabricat după o tehnologie diferită.

Pentru vaccinul Pfizer BioNTech și vaccinul Moderna Șoc anafilactic, miocardită/pericardită


Pentru vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca): Șoc anafilactic, sindrom de tromboză cu trombocitopenie (SST), Sindrom de extravazare capilară.

Femeile însărcinate sau care alăptează pot beneficia de oricare dintre tipurile de vaccin autorizate la acest moment de către Agenția Europeană a Medicamentului și administrate pe teritoriul național.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT | Bulgaria, Norvegia, Lituania, Slovenia au intrat în ZONA ROŞIE a ţărilor cu risc epidemiologic

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri