AcasăACTUALCNAIR transmite că UMB lucrează acum pe aproape toate șantierele, inclusiv pe...

CNAIR transmite că UMB lucrează acum pe aproape toate șantierele, inclusiv pe două loturi ale DEx Craiova-Piteşti

spot_img

Deşi constructorul a încercat să lase de înțeles că va opri total activitatea pe toate șantierele, în ciuda contractelor semnate și a termenelor asumate, UMB lucrează pe toate şantierele, potrivit Companiei de Drumuri (CNAIR).

- Publicitate -

Sursa citată arată că muncitorii UMB lucrează pe următoarele șantiere:

DEx Craiova – Pitești – Tronson 2, Lot 2 (Piatra Olt – Valea Mare) şi Tronson 3 (Valea Mare – Colonești)


DEx Brăila – Galați

„Excepție fac șantierele  de pe Autostrada Transilvania, respectiv loturile Nădășelu-Mihăiești și Mihăiești-Zimbor, unde muncitorii UMB nu s-au prezentat de luni la muncă”, transmite CNAIR.

UMB mai desfășoară la ora actuală activități de proiectare pentru următoarele obiective:


– Autostrada Transilvaniei (sectorul Zimbor – Poarta Sălajului),

– A0 Nord, lotul 2 și 4,

– DEx Craiova –Pitești, Tronson 4 (Colonești – Oarja – Pitești),

– Podul Cosmești,

– VO Galați.

CITEŞTE ŞI: Opera Română cumpără servicii de consultanță juridică pentru organizarea festivalului „UNTOLD de Craiova”. Juristul instituției nu are experiența necesară

„UMB, care are contracte cu CNAIR în valoare de 6,11 miliarde de lei (fără TVA), este singurul constructor din Romania care a cerut până acum pe de o parte rezilierea amiabilă a unor contracte iar pe de altă parte a început să înregistreze o absență masivă a muncitorilor din două șantiere. De altfel, cele două șantiere ale UMB de pe Autostrada Transilvania sunt singurele din România de pe care întregul personal lipsește nemotivat încă de la începutul acestei săptămâni”, mai arată reprezentanţii CNAIR.

Creșterea prețurilor provocate de situația geopolitică actuală este resimțită de toți constructorii care lucrează pe șantiere în România, dar niciun alt constructor nu a încetat lucrul în șantier, mai transmite Compania de Drumuri.

„Trebuie precizat că România a inițiat în premieră o legislație care să vină în sprijinul antreprenorilor astfel încât aceștia să resimtă cât mai puțin șocul scumpirii materialelor de construcție. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, împreună cu companiile pe care le coordonează a sprijinit Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) să elaboreze OUG 64/2022 privind formula de escaladare a prețurilor la materialele de construcție. De asemenea au sprijinit MIPE să elaboreze un nou act normativ care va clarifica mai multe aspecte legate de escaladarea prețurilor, care urmează să fie aprobat de Guvern”, mai arată CNAIR.

În ceea ce privește contractele semnate cu CNAIR, în afară de șantierele UMB și ale Tirena Scavi (care nu lucrează din alte considerente), la ora actuală în România mai sunt deschise încă 20 șantiere pe care lucrează constructori din România, Austria, Italia, Turcia, Japonia și Grecia care nu au întrerupt lucrările.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri