AcasăADMINISTRAŢIEClădire monument istoric din Craiova, reabilitată cu fonduri europene

Clădire monument istoric din Craiova, reabilitată cu fonduri europene

spot_img

Contractul pentru lucrările de consolidare și restaurare a Casei Dianu, din Craiova, edificiu cu statut de monument istoric, în care va funcționa o nouă instituție, unică la nivel național – Muzeul Cărții și Exilului Românesc, a fost semnat, joi, potrivit CJ Dolj.

Contractul pentru execuția lucrărilor de restaurare și consolidare a monumentului istoric Casa Dianu a fost atribuit societății comerciale Rasub Construct SRL, din Slatina, la o valoare de aproximativ 3,1 milioane de euro, inclusiv TVA.

Proiectul „Valorificarea durabilă a monumentului istoric Casa Dianu din localitatea Craiova, județul Dolj, prin crearea unui Muzeu al Cărții și Exilului Românesc și introducerea acestuia în circuitul turistic“ este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, având o valoare totală de 4,8 milioane de euro, inclusiv TVA, din care asistența financiară nerambursabilă se ridică la 4,2 milioane de euro.

„De astăzi, intrăm în linie dreaptă cu un demers foarte drag nouă, în cadrul căruia Consiliul Județean Dolj și Biblioteca Județeană «Alexandru și Aristia Aman» pun în operă o investiție de aproape 5 milioane de euro, fără precedent în țara noastră, pentru a realiza un muzeu dedicat cărții și exilului românesc. Fondurile provin de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Regional, și, până în acest moment, au fost parcurși toți pașii necesari pentru atribuirea contractului de consolidare și restaurare a Casei Dianu, imobil care va găzdui această nouă instituție. Ne așteptăm ca, în momentul în care acest muzeu va fi inaugurat, să fie prezente la Craiova mari personalități ale culturii românești și îmi exprim convingerea că multe dintre acestea vor veni să studieze la fața locului documentele inedite care alcătuiesc patrimoniul noii instituții“, a declarat, joi, președintele Consiliului Județean, Ion Prioteasa, în cadrul unei conferinţe de presă.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri