AcasăACTUALCJ Olt investeşte aproximativ 20 milioane euro, bani europeni, într-o Staţie de...

CJ Olt investeşte aproximativ 20 milioane euro, bani europeni, într-o Staţie de tratare mecano-biologică a deşeurilor

spot_img

O Staţie de tratare mecano-biologică pentru Depozitul de deşeuri de la Bălteni va fi realizată de Consiliul Judeţean Olt, cu fonduri europene.

- Publicitate -

Preşedintele forului, Marius Oprescu, a explicat că CJ urmăreşte continuarea dezvoltării Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) din judeţul Olt.

Investiţia într-o Staţie de tratare mecano-biologică se ridică la aproximativ 20 milioande euro, iar bani vor fi atraşi din fonduri europene.


„Am început demersurile pentru continuarea dezvoltării managementului deşeurilor în judeţul Olt. Proiectul pe care l-am aprobat are legătură cu atragerea de fonduri europene pentru a pregăti proiectul, efectiv. Adică, sunt aproximativ două milioane de euro, bani pe care noi îi folosim pentru a plăti asistenţa tehnică şi scrierea proiectului şi anumite documentaţii din acel proiect. Urmează ca ulterior să depunem proiectul, pe următorul Program Operaţional Regional, cu ajutorul căruia vom aduce o serie de îmbunătăţiri actualului sistem de management. Cea mai importantă investiţie este Staţia de tratare mecano-biologică. Este o investiţie foarte mare de aproximativ 20 de milioane de euro. Este nevoie de această staţie pentru ca sortarea gunoiului şi gunoiul care va ajunge efectiv în Depozitul de la Bălteni, la final, să fie cât mai mică şi să plătim cât mai puţine penalităţi către stat”, a declarat Marius Oprescu.

Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Olt este un proiect derulat de CJ Olt în valoare de peste 38 milioane euro, fonduri europene.

CITEŞTE ŞI: VIDEO. Investiţii considerabile, în acest an, pentru dotarea Spitalului Județean Slatina


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri