AcasăLIFECine sunt participanții la proiectul Experiențe Buzău

Cine sunt participanții la proiectul Experiențe Buzău

spot_img

Misiunea Grupului Social de Inițiativă Buzău este să facă un prim pas spre revitalizarea comunității rurale buzoiene. Pentru început, organizează cursuri de fotografie pentru persoane din categorii defavorizate pe care le ajută să își găsească un nou drum profesional.

Dincolo de sintagma „categorie vulnerabilă” se află de fapt niște oameni puternici, surse de inspirație pentru toți cei care au avut șansa să se dezvolte într-un mediu mai prietenos. Cele trei femei parte din proiectul Experiente Buzau sunt creative, curajoase și pline de resurse.

Alina vrea un cămin fericit pentru familia ei

Alina este un om plin de viață, însă maturizat înainte de vreme. După absolvirea a 12 clase, a lucrat o vreme ca paznic, însă nu a avut niciodată stabilitate profesională. Ideea de a construi o carieră în fotografie o entuziasmează mult. Soțul său lucrează în construcții, fără carte de muncă și, implicit, fără siguranța unui venit stabil. El o încurajează în încercarea de a deveni fotograf, iar susținerea lui o ajută enorm să depășească temerile unui nou început. Cea mai mare dorință a celor doi este să poată construi un cămin cald cu stabilitate financiară și o atmosferă fericită pentru fetița lor de 5 ani.

Dana speră ca fotografia să fie drumul ei spre o viață mai bună

Dana are 35 de ani și este o fire foarte pragmatică. Lumea o vede ca pe un om de încredere, pe care te poți baza. Nu-i e frică să își asume responsabilități, iar seriozitatea ei îi inspiră și pe alții. Deși la începutul proiectului a fost sceptică, Dana e receptivă la lucruri noi, așa că nu i-a luat mult să se entuziasmeze și să se implice pe deplin în proiect. Deși are o diplomă de bacalaureat și un spirit de echipă rar întâlnit, la fel ca celelalte participante, n-a lucrat niciodată cu carte de muncă. A încercat împreună cu soțul ei să-și construiască un trai mai bun lucrând în străinătate, însă dorul de Cristina, fiica lor de 12 ani, i-a adus înapoi. Dana speră ca fotografia să fie un nou început și să-i ofere șansa la o viață mai bună.

Cornelia își recapătă încrederea în sine

Cornelia este mama singură a trei copii de 10, 8 și 4 ani de care este foarte mândră și pentru care ar face orice. Cornelia are un handicap permanent de gradul 2 care a împiedicat-o să termine liceul, iar uneori i-a sabotat încrederea în forțele proprii.

Deși a trecut printr-o serie de evenimente dificile, își păstrează râsul molipsitor și încăpățânarea de a reuși. Povestea ei de viață a făcut-o uneori să devină defensivă și să refuze încercări noi, însă a avut curajul să facă parte din proiect. Experiențe Buzău este pentru Cornelia o provocare pe care și-o asumă cu toată seriozitatea, dar și un exercițiu de recâștigare a încrederii în sine.

Experiențe Buzău este un proiect social prin care membri ai comunității rurale buzoiene învață să fotografieze de la traineri profesioniști, având tot sprijinul pentru a se reinventa profesional și personal. Pentru a le sprijini pe Alina, Dana și Cornelia, puteți cumpăra fotografiile realizate de ele pe experientebuzau.com

- Publicitate-spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri